PCM și-a prezentat candidații la Primăria Satu Mare și Consiliul Județean

Conducerea Partidului Civic Maghiar (PCM) Satu Mare și-a prezentat candidații la funcția de primar al municipiului Satu Mare și cea de președinte al Consiliului Județean (CJ), în cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, 25 aprilie, de președinții organizațiilor județene și municipale a formațiunii politice, Hegedus Pal respectiv Zazula Bela.

La întâlnirea cu presa, pe lângă cei doi lideri ai formațiunii politice au mai fost prezenți și câțiva dintre candidații la funcția de primar din câteva dintre localitățile județului. Pentru funcția de președinte al CJ, PCM l-a desemnat pe Hegedus Pal iar pentru funcția de primar al municipiului Satu Mare va candida Zazula Bela.

Conferința de presă a început cu prezentarea generală a organizației județene a PCM Satu Mare. Hegedus spune că dacă acum patru ani au fost 18 organizații locale, în prezent numărul acestora a crescut la 22. Potrivit interlocutorului a crescut și numărul membrilor cu acte în regulă de la aproximativ 600, câți numărau în 2008, la circa 800 în prezent. ”În urma alegerilor locale din 2008 am câștigat o Primărie, cea din Căpleni, dar și 26 de funcții de consilieri. La alegerile din acest an vom avea candidați pentru funcția de primar la: Căpleni, Vetiș, Lazuri, Tășnad, Agriș însă ar fi posibil să avem și la Turulung și Orașu Nou”, a declarat Hegedus.

În ceea ce privește alegerile locale din acest an, conducerea PCM Satu Mare este mult mai încrezătoare decât la scrutinul anterior, iar Hegedus susține că partidul va avea doi consilieri locali în municipiul Satu Mare, doi consilieri județeni, dar și primari, viceprimari și consilieri locali în localitățile unde formațiunea politică din care face parte are organizații constituite.
Cei doi candidați deplâng însă lipsa de colaborare dintre cele trei partide maghiare: UDMR, PCM și Partidul Popular Maghiar din Transilvania. ”Noi am încercat să discutăm la Satu Mare atât cu conducerea UDMR cât și cu cea a Partidului Popular Maghiar din Transilvania dar chiar dacă la nivel local se întrevedea o colaborare, în sensul să mergem pe liste comune, se pare că nu s-a vrut la nivel central. Astfel că am hotărât să mergem pe liste separate. Singura localitate unde avem liste comune cu Partidul Popular Maghiar din Transilvania estre comuna Lazuri”, a declarat Hegedus.

La nivelul municipiului Satu Mare, Zazula Bela susține că PCM va obține un procent de 7-8% ”ceea ce după calculele mele reprezintă aproximativ 3.000 de voturi”. ”Lista candidaților încă nu este finalizată, însă până la sfârșitul acestei săptămâni vom avea numele cu persoanele pe care le propunem pentru funcțiile de consilieri, primar și viceprimar, în localitățile în care avem organizații constituite”.

7 Comentarii la "PCM și-a prezentat candidații la Primăria Satu Mare și Consiliul Județean"

 1. vandro   26 aprilie 2012 at 12:19 am

  pai numai 10%? avand in vedere ca udmr nu mai apara interesele maghiarilor, pcm ar putea aduna mai multi votanti, udmr satu mare poate sa se debaraseze de cei pe care nu-i mai doreste

  Răspunde
 2. Stefan B   26 aprilie 2012 at 10:46 am

  Foarte bine ca apare inca un partid care sa sustina interesele maghiarilor si mi-ar placea sa o si faca in mod corect si cinstit, nu cum a facut-o UDMR-ul atata timp.

  Răspunde
 3. Alin   26 aprilie 2012 at 11:24 am

  Poate asa se vor trezii si cei de la UDMR care nu au facut nimic toti acesti ani!

  Răspunde
 4. anca   26 aprilie 2012 at 11:53 am

  si iata ca in sfarsit are si UDMR-ul concurenta! Foarte bine….Asa UDMR pierde din voturi clar….or fi astia mai buni ca vechii maghiari? Eu le propun sa mai lanseze in campanie inca o organizatie de partid maghiara.

  Răspunde
 5. mia   26 aprilie 2012 at 2:06 pm

  foarte bine , ma bucur tare mult ca s-a mai infiintat inca un partid maghiar, pentru ca ne-am saturat de monopolul UDMR

  Răspunde
 6. ioana   26 aprilie 2012 at 4:11 pm

  probabil candidadtul celor de la PCM se va retrage inainte cu o saptamana si il va sutine pe Ilyes, si poate o sa le iasa si lor un post de viceprimar

  Răspunde
 7. Adriana.B.   26 aprilie 2012 at 4:20 pm

  Era si timpul sa aiba UDMR rivali maghiari in campania electorala ce vine,sa speram ca PCM ii trezeste la realitate si le taie din siguranta lor.

  Răspunde

Scrie un comentariu