Mită de 450 euro refuzată de un poliţist de frontieră

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Satu Mare, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, au prins în flagrant un cetăţean ucrainean care a oferit 450 euro unui poliţist de frontieră pentru a nu i se întocmi dosar penal după ce în maşina sa au fost descoperite mai multe cartuşe cu ţigări.

Luni, 23 aprilie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului cu produse accizabile din tutun. Astfel, în jurul orei 19.00, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control, în localitatea Halmeu, un autoturism înmatriculat în Ucraina, condus de Vladyslav R., cetăţean ucrainean, în vârstă de 33 ani.
La controlul efectuat asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră au constatat că în bordul maşinii se află un locaş special amenajat în care se aflau mai multe pachete cu ţigări, motiv pentru care autovehiculul a fost condus la sediul STPF Satu Mare pentru continuarea cercetărilor.
În acest timp, şoferul maşinii i-a promis unui poliţist de frontieră o sumă de bani pentru a nu efectua controlul amănunţit asupra maşinii şi pentru a nu lua măsurile legale ce se impun.
Poliţistul de frontieră a adus imediat la cunoştinţa superiorilor săi situaţia de fapt şi a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Satu Mare.
Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii D.G.A. au organizat acţiunea de prindere în flagrant.
În urma controlului amănunţit efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit 290 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană care au fost ridicate în vederea confiscării.
Cetăţeanul ucrainean este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi contrabandă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.