Festivalul mămăligii, sâmbătă la Turţ


Festivalul mămăligii va avea loc sâmbătă, 28 aprilie, în comuna Turţ, în organizarea Consiliului Judeţean Satu Mare. Acţiunea de sâmbătă face parte din proiectul transfrontalier „Tur gastronomic în judeţele Szabolcs Szatmar Bereg – Ungaria şi Satu Mare”, finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007-2013 şi implementat de Consiliile Judeţene din cele două localităţi, şi este o continuare a festivalului gastronomic de la Sosto, de lângă Nyregyhaza, organizat în vara anului trecut.

La Festivalul mămăligii de la Turţ vor participa în total 15 echipe, din care 10 din România şi 5 din Ungaria, alcătuite fiecare din câte 5, până la 8 membri. Misiunea acestora va fi de a pregăti preparate culinare cu mămăligă, urmând ca cele aproximativ 6.000 de porţii estimate să fie ulterior distribuite vizitatorilor, pe bază de tichete. Echipa care va acumula cele mai multe tichete va fi declarată câştigătoarea festivalului.

Atmosfera generală a manifestării va fi asigurat de ansambluri şi formaţii de muzică populară românească, maghiară şi germană, precum şi de formaţii de muzică uşoară.

Un Comentariu la "Festivalul mămăligii, sâmbătă la Turţ"

 1. ,Crima de frate ?   24 aprilie 2012 at 12:50 pm

  Ha,ha.Fiti pe faza.Va aparea zilnic in media. E subiect de roman si film. Merita sa urmariti. Fariseii sunt printre noi.Fereste-te.

  "Crima intre frati ?

  Cum isi omoara sora,zi de zi, un barbat din com Acas.

  Citeste ,in curand, cum distrugi un om,pic cu pic,picatura cu picatura.

  Nici nu e nevoie de cutit.

  Ce credeti ? Asta cum se pedepseste ?

  Spune-ti parerea !

  Răspunde

Scrie un comentariu