Angel Dog – o poveste despre cel mai bun prieten al omului

Oamenii şi câinii şi-au intersectat drumurile încă din preistorie. De atunci, câinii au trăit alături de noi, ne-au păzit, au împărtăşit cu noi viaţa de familie şi momentele de relaxare. Totuși creşterea unui câine nu este o treabă uşoară. Anumite rase au nevoie de îngrijire specială. Ca atare, înainte de a te hotărî să îţi iei un blănos în casă, trebuie să ai deja răspunsuri pregătite la următoarele întrebări: “Am spaţiu suficient să-l cresc?”, “Am timp să ies cu el la plimbare?”, “Sunt dispus să strâng părul pe care-l lasă pe canapea?”, “Am chef să mă joc cu el de fiecare dată când mă trage agitat de pantaloni?”. Dacă răspunsul la vreuna din întrebări e “Nu”, atunci evită să-ţi cumperi unul.

Dacă totuși vă simțiți capabili să vă asumați o asemenea responsabilitate nu vreți ca câinele vostru sa fie unul năbădăios cu care nu puteți să ieșiți la plimbare pe stradă sau de care nu vă puteți primi musafirii sau care chiar să devină agresiv dacă nu reușiți să-i acordați atenția cuvenită, câinele la fel ca omul, trebuie școlit. Szabo Zoltan este în primul rând un mare iubitor de animale și mai apoi omul potrivit care se poate ocupa de câinele vostru. Este dresor de câini încă din 1997 și totodată specialist în terapia cu animalele. În 2008, pasiunea sa a reușit să prindă contur sub forma asociației Angel Dog. Aici pe lângă faptul că ne dresează prietenii patrupezi, momentan pregătește trei câini special pentru operațiuni de salvare și recuperare a victimelor sau a persoanelor dispărute, urmând ca la finele acestui an câinii să fie predați organelor competente. Doi vor rămane la Satu Mare iar unul dintre ei va lua drumul către vecinii noștri maghiari. Atunci când acest proiect va fi dus la îndeplinire cu brio, Zoli vrea să înceapă sa pregătească câini pentru nevăzători, lucru destul de rar, puține fiind școlile de dresaj care se ocupă cu formarea câinilor ca ghizi pentru nevăzători.

Ceea ce un câine învață la cursurile de dresaj este cum să se comporte în societate, cum să răspundă la anumite comenzi tot aici comportamentul câinelui poate fi corectat dacă este necesar dar cel mai important-stăpânul învață să comunice cu câinele. Acest aspect, susține Zoli este printre cele mai importante există anumiți oameni care din lipsă de informare își iau câini total necompatibili cu ei și cu stilul lor de viață. Atunci trebuie ca din ambele părți să existe dorința de a ajunge la un compromis. Pentru ca lecțiile să fie cât mai interactive și ca rezultatele să fie cele scontate stăpânii trebuie neaparat să participe alături de blanoșii lor la orele de curs. Așadar dacă v-ați luat un cățel și vreți să il integrați in viața socială, dacă deja aveți unul și relația dintre voi s-a răcit din diverse motive sau dacă pur și simplu vreți să-l răsfățați și să petreceți cât mai mult timp cu el acum știți unde găsiți omul potrivit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.