Satu Mare – capitala iubitorilor de câini

Pentru un răstimp de două zile, Satu Mare este capitala iubitorilor de câini. Încă de la primele ore ale dimineţii, sătmărenii au venit cu mic, cu mare, pentru a admira patrupezii care au fost înscrişi la ediţia din acest an al expoziţiei-concurs International Dog Show, căreia i s-a dat startul astăzi, 21 aprilie, pe Stadionl “Someşul” din Satu Mare.

Cea de-a 35-a ediţie a show-ului canin reuneşte 1516 câini din 17 ţări, dintre care 753 evoluează astăzi în faţa juriului şi spectatorilor iar ceilalţi 763 de câini vor intra în scenă duminică, 22 aprilie. La deschiderea festivă a expoziţiei-concurs, care a avut loc astăzi, de la ora 10.00, au fost prezenţi primarul municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, preşedintele Asociaţiei Chinologice din România, Cristian Ştefănescu, preşedintele filialei sătmărene a asociaţiei, dr. Molnar Zsolt, respectiv arbitri care au rolul de a juriza evoluţia patrupedelor la probele de concurs. La ediţia din acest an concurenţii vor fi jurizaţi de o echipă de arbitri din: Portugalia, Slovacia, Ungaria, Danemarca, Italia, Lituania, Ucraina, Bucureşti şi Târgu Mureş.

În luarea de cuvânt, Iuliu Ilyes a declarat că show-ul canin de la Satu Mare este deja o tradiţie în viaţa oraşului de pe Someş, fiind un eveniment la care, an de an, sunt din ce în ce mai mulţi participanţi dar şi spectatori. Dr. Molnar Zsolt a declarat că, concurenţii vor evolua pe zece ringuri iar pentru expoziţia-concurs de astăzi, au fost înscrise 753 de exemplare.

Marea finală a celei de-a 35-a ediţii a International Dog Show Satu Mare va avea loc duminică, când va fi ales cel mai frumos câine din competiţie: “Super Best in Show”.

Un Comentariu la "Satu Mare – capitala iubitorilor de câini"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.