Prietenii naturii protejează Pământul

”Casa Verde” din Grădina Romei găzduiește în aceste zile a patru ediție a Concursului național de educație ecologică ”Prietenii naturii protejează Pământul”. La competiția organizată de Palatul Copiilor Satu Mare participă un număr de 80 de copii și tineri de la palate și cluburi ale elevilor, școli și licee din țară.

Festivitatea de deschidere a concursului a avut loc astăzi, 20 aprilie, la ”Casa Verde”. Potrivit celor declarate de Mircea Câcu, directorul Palatului Copiilor Satu Mare, concursul este cuprins în calendarul activităților extrașcolare și se bucură de un larg interes din partea instituțiilor de învățământ.

Participanții vor fi jurizați în cadrul a cinci secțiuni. Astfel, competitorii vor susține o probă teoretică, având ca temă colectarea selectivă a deșeurilor, vor avea de alcătuit un proiect de mediu, un eseu, referate dar și o expoziție cu obiecte confecționate în prealabil.

Din juriu fac parte director Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare, Elisabeta Bekessy (președintele juriului), consilierul din cadrul APM, Ramona Mirișan și profesorul de biologie de la Grupul Școlar ”Constantin Brâncuși” Satu Mare, Mărioara Harca.

În cursul zilei de sâmbătă, 21 aprilie, concurenții vor vizita groapa ecologică de la Doba și Fazaneria Gelu, iar festivitatea de premiere va avea loc de la ora 19.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.