Dezlipirile de retină se vor putea opera şi la Satu Mare!


Se numeşte Levai Lehar şi din luna martie a.c. este medic specialist în cadrul secţiei Oftalmologie a Spitalului Judeţean Satu Mare, după ce ani la rând a profesat cu succes la Spitalul Militar din Cluj Napoca.

A decis să se alăture echipei de medici specialişti oftalmologi din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare, după ce a fost convins de preşedintele Consiliului Judeţean – Csehi Arpad şi de Adrian Marc, managerul spitalului, dar şi din dorinţa de-a le asigura sătmărenilor asistenţă medicală de specialitate performantă, prin intermediul intervenţiilor chirurgicale pentru care până acum pacienţii erau nevoiţi să se deplaseze în centrele universitare din ţară sau din străinătate.

Cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al Spitalului Judeţean Satu Mare, prin contribuţie proprie a medicului Levai Lehar, precum şi cu suportul oferit de anumiţi sponsori, secţia Oftalmologie a Spitalului Judeţean a fost dotată cu aparatură performantă care permite efectuarea unor intervenţii chirurgicale în premieră la noi. Una dintre cele mai importante operaţii se referă la dezlipirile de retină, pentru care medicul Levai Lehar s-a specializat atât în ţară, la Cluj Napoca şi Bucureşti, cât şi în străinătate, în ţări precum Ungaria şi Spania.
În general, intervenţiile chirurgicale oftalmologice care pot fi efectuate acum şi la Satu Mare se referă la marea patologie diabetică, precum operaţiile de cataractă – efectuate cu metoda modernă a facoemulsificării, retinopatiile diabetice, sau hemoragiile in vitros. Aparatura utilizată pentru efectuarea acestor intervenţii chirurgicale este modernă şi de ultimă generaţie, între care un microscop operator performant, laser pentru fotocoagularea retinei pentru diabetici, dar mai ales aparatul cu care sunt efectuate intervenţiile în cazul dezlipirilor de retină, comparabil cu Rols Royce-ul ca nivel de performanţă la nivel mondial.

Levai Lehar are 31 ani şi s-a născut în Marghita. A absolvit liceul în localitatea Jibou, acolo unde îi locuiesc părinţii, şi a absolvit Facultatea de Medicină în Cluj Napoca, unde şi-a făcut rezidenţiatul în cadrul Spitalului Militar.

4 Comentarii la "Dezlipirile de retină se vor putea opera şi la Satu Mare!"

 1. Mares Stefan   20 aprilie 2012 at 9:35 pm

  Iată o ştire care nu poate decât să ne bucure. Uite că sunt medici specialişti care mai şi vin la Satu Mare!

  Răspunde
 2. Marius Catoiu   21 aprilie 2012 at 12:59 pm

  In sfarsit in Satu Mare a aparut un specialist oftamolog de rang inalt care a lucrat pe langa domnul profesor Rado!Multumim tuturor celor care au realizat aceasta sansa data satmarenilor!Succes domnule doctor!!!

  Răspunde
 3. victor   21 aprilie 2012 at 10:18 pm

  Mult succes domnule doctor! Avem nevoie de specialisti ca dvs!

  Răspunde
 4. cici   23 aprilie 2012 at 12:23 am

  Multumiri d-lui doctor si celor care au contribuit la aducerea unui medic specialist de rang inalt in judetul nostru.Mult succes !

  Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.