Info Chioşc de ultimă generaţie instalat la AJOFM Satu Mare

Sătmărenii care sunt în căutarea unui loc de muncă dar și agenții economici din județ beneficiază începând din această lună de un nou serviciu care vine să răspundă modificărilor apărute pe piața muncii în ultimul deceniu. Info-chioșcul instalat la parterul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare, oferă posibilitatea efectuării mai multor aplicații precum: ”Declarații info-chioșc”, ”LMV info-chioșc”, ”Afișare Electronică”, ”Viza Electronică”.

Proiectul PROSELF – ”PROmovarea serviciilor de tip SELF-service” a fost contractat de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă în anul 2009 și în prezent se află în anul trei de implementare. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă modernizarea și flexibilizarea sistemului de furnizare a serviciilor publice în domeniul ocupării locurilor de muncă. În cazul în care întâmpină greutăți, utilizatorii serviciilor oferite de info-chioșc pot cere ajutorul personalului specializat în acest domeniu.

ProSelf ”LMV info-chioșc” este un serviciu destinat persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Aplicația permite căutarea și vizualizarea anumitor detalii cu privire la locurile de muncă disponibile în sistemul informatic SIANOFM. Cum se procedează? Persoana interesată introduce, tastând pe monitorul digital codul COR sau denumirea meseriei în care își caută o slujbă. La sfârșitul căutării, calculatorul afișează numărul de locuri de muncă găsite la nivel de județ, împreună cu numele, adresele și numerele de telefon ale firmelor care oferă locuri de muncă. Mai mult decât atât, prin selectarea unei firme utilizatorul poate vizualiza și câteva detalii, de exemplu: condițiile de muncă, numărul de locuri disponibile, numărul de locuri ocupate, condiții oferite, etc. În cazul găsirii unei oferte de loc de muncă care corespunde cerințelor utilizatorului se oferă posibilitatea tipăririi unui bon cu informațiile necesare pentru funcționarul public de a emite o repartiție pentru acel loc de muncă.

ProSelf ”Declarații info-chioșc” este un serviciu destinat în special agenților economici. Aplicația le oferă acestora posibilitatea de depunere a declarațiilor la fondul de șomaj fără intervenția unui funcționar public.

De asemenea, aplicația oferă, prin serviciul ProSelf ”AE”, afișarea electronică a informațiilor cu privire la piața muncii, destinată atât persoanelor fizice cât și agenților economici. Aplicația le oferă acestora informații actualizate în permanență.

Un serviciu care vine în sprijinul persoanelor înregistrate la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă este ”Vizarea Electronică”. Această aplicație are la bază autentificarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Autentificarea se face pe bază de amprentare. Astfel, șomerii pot accesa informații cu privire la indemnizație (plăți anterioare, plăți rămase, etc.), următoarea dată de viză. De asemenea, acest serviciu oferă utilizatorului posibilitatea să informeze agenția că s-a angajat, data la care s-a angajat, tipul contractului de muncă și firma la care lucrează.

Toate cele 47 de centre de self-service înființate la nivel național au fost dotate cu echipamente IT care au fost conectate la baza de date națională SIANOFM.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.