Familie intoxicată cu sarmale, de Paşti

Cel puţin 630 persoane au solicitat îngrijiri medicale la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare, în intervalul 13 -17 aprilie a.c. Peste 5,5% dintre acestea au necesitat îngrijiri de specialitate ca urmare a tulburărilor digestive determinate de consumul alimentelor specifice Paştelui, categoria cea mai afectata fiind a celor în vârstă de peste 45 ani.

Între cazurile înregistrate la UPU a fost şi acela al unei familii din mediul rural, respectiv 3 copii cu vârste de 7 luni, 3 ani şi 7, împreună cu mama lor. în urma consumului de sarmale aceştia au prezentat simptome de toxiinfecţie alimentară şi au fost internaţi în secţia Boli Infecţioase, în data de 15 aprilie. Intervenţia medicală promptă, cu instituirea tratamentului specific, au determinat o evoluţie favorabilă a stării de sănătate, fapt care a permis externarea pacienţilor în ziua următoare, cu recomandări igieno-dietetice şi tratament ambulator.

În seara aceleiaşi zile, în jurul orei 21:00, un bărbat de 32 ani din judeţul Iaşi, aflat în vizită la rudeniile din judeţul Satu Mare, s-a înecat în timpul cinei cu o bucată de şuncă. Incidentul s-a produs pe fondul consumului exagerat de alcool şi s-a soldat cu stop cardiorespirator. Pacientul a fost resuscitat imediat, fiind internat în secţia Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean cu diagnosticul sindrom de aspiraţie. În prezent, bărbatul este internat în continuare, fiind asistat respirator prin ventilaţie mecanică şi beneficiază de tratament suportiv al funcţiilor vitale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.