Senatorul Valer Marian acuză din nou

Senatorul social-democrat Valer Marian și-a donat indemnizația pe luna martie unui grup de șapte tineri, un student, cinci elevi de liceu și un elev de gimnaziu cu rezultate bune la învățătură dar cu situații materiale precare. Anunțul a fost făcut astăzi, 12 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă organizată al sediul Biroului parlamentar al senatorului sătmărean.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, liderul social-democrat a făcut și câteva dezvăluiri cu privire la președintele ANAF, Sorin Blejnar, care potrivit parlamentarului sătmărean ”are probleme de integritate și pentru afacerile derulate de societățile comerciale în care sunt implicați soția sa Andreea-Florentina Blejnar, avocat în cadrul Societăţii Civile Profesionale de Avocaţi Manolache şi Asociaţii, şi socrul său Buzabrici Filipescu Toader (SC Tetacons SRL Bucureşti şi SC Dial-Ton SRL Arad) cu societăţi comerciale aflate în competenţa de control a ANAF, ca OMV Petrom, Lukoil, Rompetrol şi Compania Naţională Loteria Română. După ce Sorin Blejnar a ajuns preşedintele ANAF, firmele în care sunt implicaţi soţia sa şi socrul său au realizat afaceri deosebit de profitabile cu firme controlate de ANAF. Astfel, în mai 2009, firma Dial-Ton a încheiat un contract de furnizare produse, respectiv cartele telefonice, cu SC OMV Petrom SA. În mai 2010, SC Dial-Ton a dat lovitura deschizând puncte de lucru, prin care comercializează cartele pre-pay, în 11 benzinării Lukoil situate în localităţile Constanţa (judeţul Constanţa), Arad (judeţul Arad), Pecica (judeţul Arad), Bicazu Ardelean (judeţul Neamţ), Scheia (judeţul Suceava), Cenadul Mare (judeţul Timiş), Orăştie (judeţul Hunedoara), Craiova (judeţul Dolj), Daia (judeţul Giurgiu), Baia Mare (judeţul Maramureş) şi Satu Mare (judeţul Satu Mare). În municipiul Satu Mare punctul de lucru figurează la adresa strada Botizului f.n. (fără număr), funcţionând în staţia de carburanţi Lukoil de pe această stradă. În cursul lunii martie 2011, SC Dial-Ton a încheiat cu SC Rompetrol SA un contract de vânzare cumpărare en detail de cartele preplătite de telefonie mobilă în reţeaua de benzinării a acestei firme, care prevede asigurarea unui rulaj de 200.000 euro pe lună la nivel naţional. Interesant dar şi suspect este că acest contract a fost încheiat după ce ANAF declanşase la începutul anului controale de amploare pentru stabilirea preţului benzinei şi motorinei. Este de reţinut că SC Dial-Ton nu are contracte directe cu toţi operatorii de telefonie mobilă, îndeosebi cu Cosmote, această firmă acţionând de regulă ca un simplu subdistribuitor pe acest segment de piaţă”. Liderul PSD susține că la benzinăria Lukoil din Satu Mare se vând cartele telefonice la prețul de 35 de lei.

În altă ordine de idei, senatorul Valer Marian, în ședința de marți, 17 aprilie, a Senatului, Valer Marian va adresa o interpelare având ca obiect ”Conduita, avansarea și promovarea comisarului șef Parască Teofil”. Potrivit interpelării ”Ofiţerul de poliţie Teofil Parască a activat în cadrul Serviciului de Pază şi Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad până în data de 1 aprilie 2011, când a fost promovat de ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, în baza unui examen nelegal, organizat discret şi formal, la care a fost candidat unic, locţiitor al şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare. A fost transferat de la Arad la Satu Mare după ce, în perioada decembrie 2010 – martie 2011, am făcut mai multe declaraţii şi interpelări în Senat cu privire la trecutul şcolar şi bişniţar al ministrului Igaş, dar şi la adresa primului adjunct al acestuia, chestorul Ioan Dascălu, şi a directorului Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (serviciul secret al MAI), Cristian Gheorghe Laţcău. Principala sa misiune la Satu Mare a fost urmărirea mea şi a apropiaţilor mei inclusiv politici (vicepreşedinţi, primari, consilieri judeţeni ş.a.), în scopul destructurării PSD. În cursul lunii septembrie 2011, comisarul Parască a fost transferat la Ministerul Administraţiei şi Internelor ca negociator între sindicatele poliţiştilor şi ministerul condus de promotorul şi protectorul său Traian Igaş. La 1 decembrie 2011, cu ocazia Zilei Naţionale, comisarul Teofil Parască a fost avansat la excepţional comisar şef, fără să se ştie pentru ce merite eroice, iar după câteva zile a fost promovat şef interimar al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Giurgiu”.

De asemenea, senatorul Valer Marian aduce la adresa acestuia o serie de acuzații dintre care: ”cea mai gravă acuzaţie la adresa poliţistului Teofil Parască priveşte activităţile de poliţie politică realizate de acesta la Satu Mare împotriva principalilor reprezentanţi locali ai PSD, inclusiv declanşarea abuzivă de cercetări la adresa parlamentarilor PSD din judeţul Satu Mare, senatorul Valer Marian şi deputatul Gheorghe Ciocan, în condiţiile în care parlamentarii pot fi cercetaţi penal doar de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În acest scop, Parască, a solicitat şi a cules informaţii de la foşti şi actuali poliţişti sau şefi de instituţii publice, convocând la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie sau în alte locaţii inclusiv trei foşti şefi ai IPJ Satu Mare (comisarii şefi Molnar Alexandru, Tibil Ioan, Tăut Liviu), doi foşti şefi ai Direcţiei SRI Satu Mare (coloneii Vasile Ionel şi Ioan Mirghiş) şi un fost şef al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (chestorul Vasile Ciocan). În acelaşi scop, Parască a convocat în diverse locaţii, ca restaurantul Tei, cabana piscicolă de la Bercu Nou, crame din Oraşu Nou Vii, Ardud, Carei ş.a., ofiţeri de poliţie cu funcţii, şefi de post, oameni de afaceri şi alţi cetăţeni, cărora le-a solicitat informaţii despre parlamentarii, primarii, consilierii judeţeni şi alţi fruntaşi din PSD Satu Mare. De altfel, acest Parască avea obiceiul să se laude că le-a făcut dosar parlamentarilor PSD Valer Marian şi Gheorghe Ciocan, precum şi unor primari PSD, cum ar fi cei din comunele Cehal, Racşa, Călineşti Oaş ş.a. Comisarul Parască a comis un act grav şi evident de poliţie politică prin ameninţarea şi şantajarea fostului ziarist Dorin Prunilă, în perioada când acesta s-a aflat în Arestul IPJ Satu Mare, când i-a solicitat informaţii despre senatorul Valer Marian şi despre ziarul Gazeta de Nord –Vest, fapt descris de acesta într-o scrisoare transmisă subsemnatului din arest (pe care o ataşez în copie la interpelare) … Pentru considerentele expuse, vă solicit, domnule ministru, să dispuneţi de urgenţă suspendarea comisarului şef Teofil Parască din funcţia de locţiitor a şefului IPJ Satu Mare, precum şi expertizarea psihiatrică şi cercetarea disciplinară a susnumitului, în cursul căreia să fie verificate faptele semnalate şi respectarea condiţiilor de promovare în funcţie şi de avansare în grad. Totodată, vă solicit să sesizaţi Parchetul competent sub aspectul infracţiunilor de favorizarea infractorului (referitor la favorizarea primarului municipiului Arad) şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor (referitor la cercetarea abuzivă a parlamentarilor PSD de Satu Mare). Sunt sigur că, după verificările de vigoare, veţi lua măsura cea mai raţională şi necesară: excluderea comisarului şef Teofil Parască din corpul poliţiştilor. Dacă nu veţi lua măsuri urgente, vom recurge la metode cetăţeneşti împotriva acestui pericol public”.

La finalul conferinței de presă, liderul social-democrat le-a urat sătmărenilor un Paște fericit, petrecut în liniște în sânul familiei.

Un Comentariu la "Senatorul Valer Marian acuză din nou"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.