Jandarmii sătmăreni, la ora bilanţului

În primele trei luni al acestui an, jandarmii sătmăreni au constatat 31 de infracţiuni de natură penală şi au aplicat 2.430 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor aplicate se ridică la suma de 496.528 lei.

Bilanţul pe primul trimestru al acestui an a fost prezentat astăzi, 12 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare de către şeful instituţiei gazdă, Gheorghe Avram şi purtătorul de cuvânt al IJJ, Camelia Lucuţ. Din evidenţele IJJ reiese că, în primele 3 luni al acestui an, jandarmii au constatatat un număr de 31 fapte de natură penală, din care 24 constatate în mod independent şi şapte în comun cu Poliţia. Din cele 24 de fapte de natură penală constatate independent de jandarmi, zece au avut loc în mediul urban şi 14 în mediul rural. Potrivit evidenţelor instituţiei, se observă o creştere a numărului de fapte de natură penală constatate de jandarmi în mediul rural. Şeful IJJ Satu Mare explică acest lucru ca urmare a înfiinţării unor noi structuri ale Jandarmeriei, şi anume: Grupa Supraveghere şi Ordine Publică din Carei şi Grupa Supravegere şi Ordine Publică Beltiug.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă Avram a vorbit şi despre acţiunile de voluntariat la care au participat jandarmii sătmăreni. Astfel, jandarmii au colectat ajutoare pentru oamenii străzii sătmăreni, dar şi pentru cei afectaţi de căderile abundente de zăpadă. De asemenea în primul trimestru jandarmii s-au înscris ca voluntari pentru plantarea unor puieţi de stejar şi frasin la Ardud. Tot în seria activităţilor destinate protejării mediului înconjurător se înscrie şi acţiunea “Ora Pământului”, proiect prin care Jandarmeria Satu Mare a contribuit la reducerea consumului de energie şi implicit a poluării prin stingerea luminilor şi oprirea aparatelor electrice pe timp de o oră.

În altă ordine de idei, Gheorghe Avram, a declarat că există posibilitatea ca un număr de 24 de jandarmi din judeţ să fie redirecţionaţi către alte activităţi, în special de asigurare şi menţinere a ordinii publice. Însă acest lucru se va întâmpla doar în condiţiile în care va fi adoptat proiectul de lege care prevede ca Trezoreriile din ţară să nu mai fie păzite de către jandarmi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.