A fost semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea Teatrului de Nord


Prezent la Satu Mare joi, 12 aprilie, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului – Cristian Petrescu – a semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea Teatrului de Nord. Semnarea contractului a avut loc în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ, în prezenţa prefectului Radu Giurcă, preşedintelui Consiliului Judeţean – Csehi Arpad şi primarului Iuliu Ilyes. La eveniment au mai fost prezenţi Claudiu Coşier – directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Mircea Govor, viceprimarul Kereskenyi Gabor, senatorul UDMR Ghuntner Tiberiu, deputatul PDL Ioan Holdiş, primarii municipiului Carei şi oraşelor Negreşti Oaş şi Tăşnad, oameni de afaceri şi agenţi economici cu activitate în domeniul turismului.

Lucrările de reabilitare a teatrului vor fi realizate cu finanţarea obţinută de Primăria municipiului Satu Mare prin Programului Operaţional Regional, Axa de Regenerare Urbană. Valoarea totală a proiectului este 14.154.000 lei, din care peste 10.908.000 lei reprezintă finanţarea nerabursabilă.

Durata de implementare a proiectului este de 24 luni de la adjudecarea licitaţiei, iar lucrările vor consta, în principal, în refacerea finisajelor superioare la sala de spectacole şi spaţiile destinate publicului, înlocuirea centralei termice, respectiv refacerea şi amenajarea căilor de acces din jurul clădirii teatrului. Totodată, Primăria Satu Mare va aloca o sumă în vederea refacerii scenei, aspect neprevăzut în proiect.
Contractul a fost semnat de către ministrul Cristian Petrescu şi primarul Iuliu Ilyes, după care a urmat o deplasare la Teatrul de Nord. Aici, după ce a constatat de ce este importantă reabilitarea imobilului, ministrului Cristian Petrescu i-a fost oferită o atenţie din partea oficialităţilor sătmărene, constând într-o lucrare de grafică.

În programul vizitei la Satu Mare a ministrului Cristian Petrescu a fost inclusă şi o vizită la investiţia privind realizarea aquaparcului din zona pădurii Noroieni. Acesta a fost însoţit la faţa locului de primarul Iuliu Ilyés, preşedintele Consiliul Judeţean – Csehi Árpád, senatorul UDMR Günthner Tiberiu, prefectul Radu Giurcă şi alţi demitari. Starea lucrărilor a fost prezentată de Nagy Carol, reprezentantul beneficiarului, care a subliniat faptul că în scurt timp vor fi începute amenajările interioare, predarea parţială a obiectivului în valoare de 8,5 milioane euro, fiind prevăzută pentru cel târziu luna august. Ministrul a fost informat că investiţia se bazează pe apa geotermală cu caracteristici balneo-terapeutice deosebite, iar pe cele 20 de hectare de teren diponibil în jurul obiectivului sunt aşteptaţi investitori autohtoni şi străini.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.