Un grup de TSD-iști sătmăreni au vizitat Parlamentul European

Cu concursul Organizaţiei Municipale şi a Organizaţiei Judeţene a Partidului Social Democrat, un grup de 30 de membri ai TSD Satu Mare au efectuat o vizită la Parlamentul European de la Bruxelles, la invitaţia europarlamentarului social-democrat Ioan Mircea Paşcu.

Tinerii social-democraţi sătmareni au plecat din Satu Mare cu un autocar sâmbătă dimineaţa via Ungaria – Austria – Germania – Belgia, delegaţia fiind condusă de secretarul executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD, Ioan Viman. În delegaţie se află vicepreşedinţii judeţeni, Manuela Rogoz (preşedintele Organizaţiei Municipale a TSD), Adriana Bălaj (preşedintele Ligii Studenţilor PSD Satu Mare), Cătălin Groza, Bianca Glodean, Mirela Suciu, Ioana Bran, preşedinţi de organizaţii teritoriale de tineret şi simpli membri, care s-au implicat activ în acţiunile de partid.

Luni, 9 aprilie 2012, tinerii social-democraţi sătmareni au fost în vizită în oraşul Amsterdam din Olanda, unde au făcut o plimbare cu vaporul pe celebrele canale ale acestuia şi au vizitat fabrica de prelucrare a diamantelor din Amsterdam, care este cea mai importantă fabrică de profil din Europa.

Marţi,10 aprilie 2012, delegaţia sătmăreană a fost în vizită la Parlamentul European de la Bruxelles, unde a fost primită de reprezentantul României la Unitatea de vizite şi seminarii, Mariana Cosac, care a prezentat într-un expozeu rolul şi funcţionarea forului parlamentar european, partidele politice componente şi principalii membri în consiliile executive. Pe urmă, a avut loc o întâlnire cu europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu, care a prezentat atribuţiile şi activitatea unui europarlamentar şi le-a dat tinerilor social-democraţi sătmăreni mai multe sfaturi pentru viitorul lor politic.

În aceeaşi zi, a fost vizitat biroul Info Point,unde sătmărenii s-au documentat referitor la Parlamentul European (conducere, membri, etc.), precum şi Parlamentarium, care este o unitate de informare media de ultimă generaţie pentru vizitatorii Parlamentului European.

În a doua parte a zilei, tinerii social-democraţi sătmăreni au vizitat principalele obiective turistice din Bruxelles, iar seara au fost invitaţi la o cină în capitala Belgiei de europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu.

Delegaţia sătmăreană a plecat din Bruxelles în dimineaţa zilei de miercuri, urmând să sosească la Satu Mare joi seara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.