Amânare în procesul consilierului local din Batarci

Tribunal Satu Mare

Procesul consilierului local UDMR din Batarci, Gheorghe Berendi, a fost amânat pentru un alt termen la solicitarea inculpatului. Acesta și-a motivat cererea spunând că trebuie să-și angajeze un apărător care să-i reprezinte cauza.

Vă reamintim că Berendi a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru dare de mită și complicitate la contrabandă calificată. Primul termen a fost stabilit pe 10 aprilie, însă din lipsă de avocat cauza a fost amânată pentru data de 24 aprilie, ora 09.00.

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurorii DNA, la data de 16 februarie 2011, Berendi i-a oferit unui lucrător vamal din cadrul Biroului Vamal Satu Mare suma de 10.000 euro, pentru a-i facilita introducerea în țară, din Ucraina, prin punctul de trecere al frontierei Halmeu, a unui TIR în care urma să fie ascunsă o cantitate de țigări. În același scop, la data de 17 februarie, Berendi i-a oferit suma de 10.000 euro și unei persoane din conducerea Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale Satu Mare.

La data de 13 martie 2011, inculpatul Gheorghe Berendi a ajutat doi cetățeni moldoveni să introducă în țară, din Ucraina, prin Punctul de Trecere al Frontierei Halmeu, cantitatea de 100.490 pachete țigări în valoare de 107.435 lei (25.229 euro).

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.