Gata cu afişajul aiurea!


Două proiecte de hotărâre referitoare la procedura de întreţinere de către Primăria Satu Mare a terenurilor virane de pe raza municipiului şi aflate în proprietate privată, respectiv privind amplasarea afişelor – cu excepţia celor electorale – vor fi supuse dezbaterii publice prin postarea pe site-ul oficial al Primăriei, începând cu săptămâna viitoare. În cadarul unei conferinţe de presă organizate vineri, 6 aprilie, primarul Iuliu Ilyes a declarat că, după perioada legală de 30 de zile, ambele proiecte de hotărâre vor fi supuse aprobării Consiliului Local, în cadrul şedinţei din luna mai.

Iuliu Ilyes a dat mai multe exemple despre terenurile virane de pe raza municipiului, aflate în proprietate privată dar neîntreţinute de proprietari. Deoarece multe dintre acestea se află în zona centrală, iar din cauza neglijenţei proprietarilor – insensibili la amenzile aplicate – sunt invadate de bălării şi au ajuns depozite de gunoaie, la nivelul Primăriei a fost luată decizia întreţinerii terenurilor în cauză de către municipalitate, cu suportarea costurilor de către cei care le deţin.

În ceea ce priveşte afişajul pe raza oraşului, edilul şef a menţionat că nu se referă la afişele electorale, a căror amplasare este reglementată prin lege. Este vorba despre scăparea de sub control a acţiunii de amplasare a afişelor, în condiţiile în care toată lumea lipeşte ce vrea, unde vrea. Proiectul de hotărâre ce va fi supus dezbaterii publice prevede ca amplasarea afişelor să fie făcută de oamenii Centrului Cultural “G.M.Zamfirescu” şi doar cu avizul Primăriei. “Cei care vor dori să anunţe evenimente prin intermediul afişelor vor trebui să vină cu acestea la Primărie, pentru a primi aprobarea privind amplasarea şi unde acestea vor fi marcate pentru a putea fi deosebite de cele lipite aiurea fără aprobare” – a declarat Ilyes.

Un Comentariu la "Gata cu afişajul aiurea!"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.