Și-a împuns colegul de joacă cu un briceag

Un băiețel de 5 ani din Becheni, ai cărui părinți erau plecați din localitate și care rămăsese în grija bunicii, a luat un briceag din locuință și l-a înțepat în picior pe un alt copil de 9 ani. Incidentul s-a petrecut miercuri, 4 aprilie, Poliția fiind sesizată prin intermediul unui apel de urgență ”112”, recepționat la ora 14.45.

Polițiștii Secției 6 Tășnad ce au intervenit de urgență, au stabilit că cei doi copii, care locuia pe aceeași stradă din localitatea Becheni, se jucau fără a fi supravegheați de părinți ori de alte persoane adulte, iar la un moment dat, băiețelul de 5 ani l-a înțepat cu briceagul pe vecinul său de 9 ani. Copilul rănit în zona inghinală a fost transportat la Secția Primiri Urgențe a Spitalului din Tășnad, medicii constatând că plaga înțepată este superficială, viața victimei nefiind pusă în pericol, de altfel cursul aceleiași zile copilul a revenit la domiciliu.

Conform prevederilor Codului penal faptele întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor de lovire sau alte violențe și port ilegal de armă albă, însă copilul de 5 ani neavând reprezentarea faptelor sale și a pericolului prezentat de modul său de acțiune, nu răspunde penal. În schimb părinții săi vor fi sancționați contravențional pentru neîndeplinirea obligației de supraveghere a copilului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.