Ziua Jandarmeriei Române

Astăzi, 3 aprilie, cu începere de la ora 11.00, pe platoul din curtea Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare a fost aniversată ”Ziua Jandarmeriei Române”. La împlinirea a 162 de ani de la fondarea Jandarmeriei Române, alături de jandarmii sătmăreni au participat şefii structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor din județul Satu Mare, reprezentanți ai oficialităţilor locale şi judeţene, veterani de război şi cadre ale unităţii.

Cu acest prilej a fost organizat un ceremonial militar în cadrul căruia au fost prezentate mesajele Inspectorului Şef al unităţii, mesajul Ministrului Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, mesajul Inspectorului General al Jandarmeriei Române, colonel Costel Gavrilă şi mesajul Patriarhiei Române. De asemenea, au fost înmânate diplomele şi cupele de la concursurile sportive organizate premergător ”Zilei Jandarmeriei Române” și a fost oficiat un scurt Te-Deum de către preotul unităţii.

Pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu a fost avansat la gradul de locotenent colonel înaintea expirării stagiului minim mr. Brad Lorand. Cu prilejul ”Zilei Jandarmeriei Române” au fost înaintaţi în gradul următor, următorii ofiţeri în rezervă şi în retragere:

În gradul de colonel (rezervă) lt. col. Molnar Arpad şi lt. col. Ovidiu Nica.
În gradul de maior (rezervă) cpt. Puşcaş Ioan.

Pentru rezultate deosebite li s-a conferit distincţia de serviciu pentru ”îndeplinirea în condiţii deosebite a misiunilor încredinţate” de către Inspectorului General al Jandarmeriei Romane cpt. Chereji Dorel Florin şi Plt. Buzaş Ioan. De asemenea, pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu, un număr de trei ofiţeri şi șapte subofiţeri au fost recompensaţi cu mulţumiri.

Inspectorul Şef al unităţii a recompensat cu ”citare prin ordin de zi pe unitate” șapte ofiţeri şi 11 subofiţeri, iar nouă ofițeri, 108 maiştri militari şi subofiţeri precum şi 12 persoane încadrate în calitate de personal contractual au fost recompensați cu ”mulţumiri”. Ceremonialul militar s-a încheiat cu defilarea unităţii.

În continuarea sărbătorii de astăzi a fost organizată ”Ziua Porţilor Deschise” la care au fost prezenți peste 400 de elevi sătmăreni, acestora adăugându-li-se şi câteva grupe de preşcolari. Activitatea a fost organizată sub forma unor ateliere în cadrul cărora vizitatorii au putut obține informații despre armamentul uşor şi greu din dotarea instituției, despre ţinuta jandarmilor şi tehnica auto din dotare, dar şi despre posibilitățile de a urma o cariera militară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.