Lansarea clubului Toastmasters la Satu Mare


Clubul Toastmasters Satu Mare a fost lansat sâmbătă, 31 martie, la Centrul Multicultural „Poesis”. Evenimentul a avut loc de la ora 16.30.

Sătmărenii care doresc să înveţe cum să vorbească în public, cum să-şi controleze vocea dar şi cum să-şi depăşească emoţiile sunt aşteptaţi să facă parte din Clubul Toastmasters Satu Mare. Evenimentul de vineri a început cu prezentarea invitaţilor de la alte câteva cluburi similare din ţară care au venit la şedinţa de la „Poesis” să le destăinuie celor prezenţi felul în care reuşesc să-şi învingă frica şi emoţiile când au de vorbit în faţa un public numeros.

Întâlnirea a avut şi un caracter demonstrativ deoarece patru vorbitori au susţinut discursuri pregătite în faţa publicului dar şi al celor patru evaluatori. Aceştia din urmă au analizat discursurile vorbitorilor atât din punct de vedere gramatical şi al cursivităţii cât şi din punct de vedere al desfăşurării logice a ideilor şi a timpului cât le-a luat expunerea. Apoi, au urmat discursurile improvizate unde cei prezenti au fost invitati sa-si testeze talentul oratoric prin improvizarea unui discurs de de două minute în care să insereze trei cuvinte înscrise pe bileţelele extrase dintr-o pălărie.

Potrivit preşedintelui Marius Meghişan, un club Toastmasters este un atelier de lucru de tipul „învaţă făcând”, în care oamenii îşi perfecţionează abilităţile lor într-o atmosferă confortabilă şi prietenoasă. În general un club are între 20 şi 40 de membri, care se întrunesc săptămânal pentru a învăţa tehnici de vorbire, de organizare a unui discurs dar şi pentru a deprinde ce anume stârneşte interesul publicului.

În România primul club Toastmasters a fost înfiinţat în Timişoara la sfârşitul anului 2008, urmat apoi de alte cluburi în: Bucureşti, Braşov, Cluj, Oradea, Târgu Mureş, Sibiu iar acum şi în Satu Mare. Pentru înscrieri şi detalii suplimentare, cei interesaţi sunt rugaţi să scrie un mesaj la adresa de email: satu-mare@toastmasters.ro.

La evenimentul de sâmbătă au participat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, primarul Iuliu Ilyes şi consilierul local, Claudiu Ardelean.

2 Comentarii la "Lansarea clubului Toastmasters la Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.