Consilierii USL nu vor vota prelungirea contractului cu Florisal


Cei opt consilieri locali ai USL Satu Mare nu vor vota joi, 29 martie, proiectul de hotărâre cu privire la prelungirea contractului dintre Primărie și SC Florisal SA. Anunțul a fost făcut astăzi, 28 martie, în cadrul unei conferințe de presă organizată al sediul PNL Satu Mare.

La întâlnirea cu presa au fost prezenți consilierul local și candidatul USL pentru funcția de primar a municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare și candidatul USL pentru funcția de președinte al CJ, Adrian Ștef, dr. Virgil Enătescu, consilierul local liberal, Răzvan Boldor și consilierul local social-democrat Florin Iura.

La începutul conferinței de presă Adrian Ștef a făcut un scurt istoric al contractelor încheiate între Primăria Satu Mare și SC Florisal SA. ”Istoricul meu l-am intitulat ”Gunoiul real și virtual” și veți înțelege imediat despre ce vorbesc. Potrivit contractului încheiat cu Primăria în aprilie 2005, SC Florisal SA estima că un sătmărean produce pe zi 0,8 kg de deșeuri menajere. Făcând un calcul reiese că cei 115.000 de locuitori ai municipiului produc 33.120 tone de deșeuri/an ceea ce corespunde unui volum de 450 mc de deșeuri menajere. Apoi, pe baza unui proces verbal și a unei cântăriri efectuate de Florisal, aceasta a constat că greutatea nu mai este de 450 kg/mc ci de 157 kg/mc. De aici rezultă în mod logic că, cresc și sumele încasate de Florisal”. Totodată, conform contractului de concesiune în baza caietului de sarcini, greutatea medie specifică a deșeurilor menajere este de 450 kg/mc/an însă din Actul Adițional nr. 16, din 14 aprilie 2008, reiese că greutatea specifică a scăzut la 157 kg/mc. ”Dacă până în aprilie 2008 un cetățean plătea 18,3 lei/an + TVA, după 14 aprilie 2008, un sătmărean are de plătit mult mai mult și anume, 68,18 lei/an + TVA. Deodată, de la o zi al alta, acești sătmăreni au devenit mai mizerabili” – a declarat Adrian Ştef.

Dorel Coica a declarat că în asemenea condiții, în cadrul ședinței Consiliului Local Satu Mare de joi, 29 martie, consilierii USL nu își vor da votul pentru prelungirea contractului cu Florisal. Coica a menţionat că, actualul contract expiră pe 29 decembrie 2013, dar se dorește prelungirea acestuia până în 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.