11,8 milioane lei pentru reabilitarea cartierului Solidarităţii


11 străzi din cartierul Solidarităţii şi mai multe traversări vor fi reabilitate de Primăria municipiului Satu Mare din fondurile obţinute prin intermediul unui proiect inclus în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013. Valoarea totală a proiectului este de 11.817.887 lei cu TVA inclus, iar semnarea acestuia a avut loc marţi, 28 martie, la Agenţia de Dezvoltare Regională din Cluj Napoca.

Numit pe scurt Solidreg, proiectul prevede creşterea calităţii vieţii şi asigurarea unor condiţii la nivel european prin regenerarea susţinută a zonei rezidenţiale Solidarităţii din municipiul Satu Mare. Valoarea totală a proiectului este de 11.817.887 lei, cu TVA inclus, din care 8.939.173 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă, 617.357 lei contribuţia proprie, iar 434.925 lei cheltuielile neeligibile. Cu prilejul unei conferinţe de presă organizate marţi, 28 martie, primarul Iuliu Ilyes a precizat realizarea proiectului presupune reabilitarea integrală a 11 străzi – Albatros, Berzei, Cocorilor, Deltei, Doina, Făgetului, Izvorului, Lacului, Pescăruşilor şi Sălciilor, la care se adaugă realizarea a două traversări, respectiv dezvoltarea şi modernizarea reţelelor tehnico-edilitare de apă-canal. În total, va fi reabilitată şi modernizată o suprafaţă de 25.606 mp de carosabil, incluzând trotuarele şi amenajarea zonelor verzi, iar obiectivul face parte dintr-un pachet de 7 proiecte aprobate pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013.

În viitorul apropiat, la ADR Cluj va fi semnată finanţarea şi pentru proiectele referitoare la refacerea infrastructurii dintr-o altă zonă a oraşului, respectiv reabilitarea clădirii Teatrului de Nord. La ultimul proiect, municipalitatea va investi suplimentar pentru refacerea scenei din sala de spectacole.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.