Poliţişti juniori, de mâine în trafic! Atenţie şoferi şi pietoni!


400 de copii din Satu Mare, cu vârste între 5-8 ani, care fac parte din echipa Patrula Şcolară, participă începând de marţi, 27 martie, la o activitate de dirijare a circulaţiei inclusă în cea de-a VI-a ediţie a campaniei “JOCURI DE COPII”. Prima acţiune a campaniei are loc începând de marţi şi se va numi “POLIŢIST JUNOR”. Astfel, cu STOP-uri la mână, cu vestuţe reflectorizante şi chipiuri de poliţist, micii poliţişti vor face ordine pe drumurile din oraş. Sătmărenii îi vor putea recunoaşte cu uşurinţă, deoarece alături de ei se vor afla şi agenţi ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare.

Acţiunea “Poliţist Junior” se va desfăşura până la sfârşitul lunii aprilie şi va include cele mai importante treceri pentru pietoni şi sensuri giratorii din Satu Mare.

Astfel, în 27 martie, ora 10.00 – la trecerea de pietoni de pe strada Păuleşti, lângă sensul giratoriu de pe bulevardul Lucian Blaga – echipa: copiilor de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 11 (grupele pregătitoare) şi cei din cls. I-a A de la Şcoala ,,Ion Creangă”. În 28 martie, ora 10.00 – la trecerea de pietoni de pe strada Rodnei de lângă Şcoala cu cls. I-VIII, Dr. Vasile Lucaciu”, echipa: copiilor de la Grădiniţa cu Program Prelungit 14 Mai (grupele pregătitoare) şi cei din clasele I de la Şcoala ,, Dr. Vasile Lucaciu” . 29 martie, ora 08.30 – la trecerea de pietoni de pe strada Martirilor Deportaţi lângă Tipografie, echipa copiilor de la Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Dumbrava Minunată” (grupele pregătitoare) şi cei din clasa I-a C de la Şcoala cu clasele I-VIII Botiz, 29 martie, ora 10.00 – la trecerea de pietoni de pe strada Brâncoveanu lângă sensul giratoriu Pod Golescu, echipa: copiilor de la Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Mondiala” (grupele pregătitoare) şi cei din clasa C de la Şcoala Generală nr.10, 30 martie, ora 09.00 – la trecerea de pietoni de pe strada I.C.Brătianu in faţa Casei de Modă, echipa copiilor de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr.2 – Corp A (grupele pregătitoare) şi cei din clasa I-a C de la Şcoala Generală ,,Grigore Moisil” , iar de la ora 10:30 la trecerea de pietoni de lângă Piaţa Mică, echipa copiilor de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr.2 – Corp B (grupele pregătitoare) şi cei de clasa I-a de la Liceul cu Program Sportiv, 26 aprilie, ora 10.00, la trecerea de pietoni de pe strada Careiului, lângă Fabrica de Pâine, echipa copiilor de la Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Voinicelul” – Corp C (grupa pregătitoare) şi cei din clasa I-a de la Şcoala Generală ,,Mircea Eliade”.

Acţiunea este organizată de Fundaţia “Maria” şi Radio Transilvania, alături de Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, iar finalul acesteia va avea loc de 1 iunie, şi va consta atât în concursuri între instituţiile de învăţământ participante, cât şi în programe artistice şi mult aşteptata festivitate de premiere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.