Cucul a adus primăvara la Biblioteca Județeană Satu Mare

Sala multimedia a Bibliotecii Județene Satu Mare a găzduit astăzi, 26 martie, o serie de acțiuni artistice și educative cu scopul de a marca dubla semnificație a zilei de 25 martie și anume, sărbătoarea religioasă, denumită Buna Vestire și cea laică, Ziua Cucului. Partenerii acestor activități au fost elevii claselor a VI-a B și a VII-a A, de la Școala cu clasele I-VIII ”Ion Creangă” Satu Mare, îndrumați de profesorul Cristina Dregan.

Despre semnificația acestei zile au vorbit directorul Bibliotecii Județene, Mircea Ardelean, Cristina Dregan și inițiatorul acestor activități, bibliotecarul instituției gazdă, Vasile Pop. Cei interesați au putut viziona câteva dintre creațiile elevilor de la Școala cu clasele I-VIII ”Ion Creangă”, expuse în sala multimedia a Bibliotecii Județene.

Potrivit tradițiilor religioase, pe 25 martie, Dumnezeu l-a trimis pe îngerul Gavriil la Fecioara Maria ca să-i dea de veste că va aduce pe lume pe Iisus și de aceea, în fiecare an, la această dată, sărbătorim Buna Vestire.

Cea mai cunoscută legendă populară spune că, în ziua Bunei Vestiri va cânta prima oară cucul și că trebuie să numărăm de câte ori glăsuiește, ca să aflăm câți ani vom trăi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.