Violenţa nu te face mai puternic

Astăzi, 21 martie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Satu Mare a desfăşurat o acţiune de prevenire a delincvenţei juvenile în Şcoala cu clasele I-VIII ”Lucian Blaga” din municipiul Satu Mare. Acţiunea s-a desfăşurat în temeiul acordului de parteneriat încheiat între cele două instituţii, acord al cărui mesaj principal este ”Violenţa nu te face mai puternic”.

Proiectul îşi propune o îmbunătăţire a capacităţii şcolii de a se mobiliza şi de a mobiliza şi părinţii şi comunitatea locală pentru implicarea mai activă în rezolvarea actelor de violenţă în şcoală şi acasă. Mesajul central al proiectului este ”Violenţa nu te face mai puternic”, iar acest proiect este iniţiat în cadrul campaniei ”Jandarmii sunt oamenii de lângă tine”, campanie iniţiată de Jandarmeria Română, prin intermediul structurilor teritoriale.

În cursul zilei de astăzi, jandarmii sătmăreni s-au întâlnit cu elevii claselor a II-a, a III-a şi a IV-a ai Şcolii cu clasele I-VIII ”Lucian Blaga”, elevi îndrumaţi de învăţătoarele: Rodica Corondan, Felicia Cristea, Ana Bota, Manuela Ștef și Mariana Zima. Jandarmii le-au prezentat elevilor aspecte legate de fenomenul violenţei, formele acesteia dar şi aspecte legate de efectele pe care aceasta le generează.

După prezentarea aspectelor teoretice, oamenii legii i-au provocat pe elevi la discuţii interactive semnalând posibile cauze şi efecte a fenomenului delincvenţei juvenile şi ale violenţei, făcând în acest fel şi mai atractivă întâlnirea dintre copii şi jandarmi. În zilele următoare alte clase ale aceleiaşi şcoli vor fi vizitate de jandarmii sătmăreni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.