UDMR şi-a desemnat candidaţii: Iuliu Ilyes la Primărie – Csehi Arpad la Consiliul Judeţean


Iuliu Ilyes şi Csehi Arpad sunt candidaţii UDMR Satu Mare pentru funcţiile de primar al municipiului, respectiv preşedinte al Consiliului Judeţean. Totodată, în 20 aprilie va avea loc şedinţa în cadrul căreia va fi stabilită ordinea de pe listele pentru candidaţii la funcţiile de consilieri judeţeni, iar până în 23 aprilie va fi finalizată desemnarea tuturor candidaţilor pentru primari în localităţile judeţului. De asemenea, pentru funcţiile de primari ai municipiului Carei şi oraşului Tăşnad vor candida actualii primari – Kovacs Eugen şi Veron Adrei. Anunţurile au fost făcute miercuri, 21 martie, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul UDMR, cu participarea preşedintelui Consiliului Judeţean – Csehi Arpad, a primarului Iuliu Ilyes şi a viceprimarului Kereskenyi Gabor.

De la bun început, organizatorii conferinţei de presă au subliniat că UDMR Satu Mare este o organizaţie serioasă şi matură, al cărei obiectiv principal este câştigarea Primăriei, aşa cum a menţionat de altfel şi preşedintele Kelemen Hunor, cu prilejul vizitei recente la Satu Mare. “UDMR Satu Mare are oameni buni, nu-şi caută candidaţii de pe stradă, ca atare are şanse reale de câştig” – a precizat Kereskenyi Gabor. La rândul său, Iuliu Ilyes a precizat că “UDMR Satu Mare este o organizaţie puternică şi capabilă să producă conducători buni, în comparaţie cu alţii care fie fac compromisuri, fie se raliază în spatele unui candidat”. “Trebuie să mergem împreună pentru a participa la succesul organizaţiei, iar orice conflicte apărute au fost şi trebuie administrate şi în continuare în cadrul organizaţiei. Condiţia autoimpusă în desemnarea candidaţilor a fost de-a se merge pe varianta care oferă cele mai mari şanse pentru Primărie şi Consiliul Judeţean” – a declarat Ilyes.

Csehi Arpad, în calitate de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a UDMR Satu Mare, a declarat că în mare parte a fost finalizată etapa de prezentare a candidaţilor pentru primari şi viceprimari în localităţile judeţului, iar în prezent se derulează etapa de depunere a mandatelor, cu excepţia celor 30 de localităţi unde acest demers a avut loc deja. Csehi Arpad a mai afirmat că UDMR este deschis alianţelor electorale şi cu prilejul alegerilor din acest an, cu menţiunea că va fi respectată strategia stabilită din 1992 încoace privind alianţa cu Forumul Democrat German, UDMR fiind deschis însă şi altor alianţe cu formaţiunile politice maghiare.

Pe de altă parte, Kereskenyi Gabor, preşedintele Organizaţiei Municipale a UDMR, a precizat că se mizează pe menţinerea, după alegeri, a aceluiaşi număr de consilieri municipali. Kereskenyi a mai precizat că, doi dintre actualii consilieri municipali, Turos Lorand şi Kovacs Iacsint, au anunţat că nu vor mai candida, în timp ce restul şi-au depus deja candidaturile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.