Ştrandul de la Taberele Şcolare se deschide la 1 aprilie

Distractie la maxim la noul strand
Cu prilejul unei întâlniri organizate la sfârşitul săptămânii trecute cu preşedintele Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor – Mircea Marian şi coordonatorul Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport – Daniel Pop, prefectul Radu Giurcă a forţat nota şi a promis reprezentanţilor pensionarilor că ştrandul din incinta Taberelor Şcolare se va deschide la începutul lunii aprilie şi va rămâne accesibil timp de două luni.

Prima discuţie referitoare la utilizarea de către pensionari a bazinului din Taberele Şcolare a avut loc în data de 9 martie, cu prilejul şedinţei comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice. Mircea Marian, după obiceiurile care l-au făcut celebru, i-a impus lui Daniel Pop să dea drumul la apă termală în bazin, deşi Taberele dispun doar de apă rece. Prefectul, la rândul său, a insistat că bazinul trebuie să fie folosit de pensionari. La sfârşitul săptămânii trecute, aşa cum i s-a cerut în data de 9 martie, Daniel Pop a prezentat o estimare a costurilor care ar acoperi, teoretic, folosirea de către Taberele Şcolare a apei termale furnizate de SC Beny Alex SRL, energia electrică consumată şi menţinerea în permanenţă a două persoane care să supravegheze funcţionarea pompelor. Groso modo, costurile ar fi de aproximativ 6.000 lei/lună şi, întrebat cine le va achita, Daniel Pop a afirmat că este necesar ca acestea să fie recuperate din preţul biletelor de acces în ştrand, respectiv 5 lei/persoană. Cu menţiunea că, deşi Mircea Marian ar fi dorit să impună ca doar pensionarii să aibă acces la bazinul din incinta Taberelor Şcolare, acest lucru nu este posibil, astfel că bazinul va putea fi folosit de către toţi sătmărenii.

Singurul aspect care mai trebuie clarificat este dacă şi reprezentanţii SC Beny Alex SRL vor fi dispuşi să furnizeze apă termală pentru bazinul din Taberele Şcolare. În condiţiile în care, aceştia au lipsit de la ultima întâlnire cu prefectul, iar decizia lui Radu Giurcă a fost luată după metoda “să facem ordine în casa altuia”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.