Francofonie, voluntariat şi interculturalitate, cu Desire Thiombiano

O acţiune dedicată Zilei Internaţionale a Francofoniei a avut loc marţi, 20 martie, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” din Satu Mare.

Organizat de Asociaţia STEA Satu Mare, în cadrul parteneriatului său cu Organizaţia Internaţională a Francofoniei şi a programului acesteia de voluntariat, evenimentul l-a avut ca principal protagonist pe Desire Thiombiano din Burkina Faso, voluntar internaţional al francofoniei, cu activitate la Asociaţia STEA. Timp de o oră, acesta le-a împărtăşit elevilor atât despre şansa pe care o au de-a descoperi francofonia prin intermediul şcolii, cât şi despre provocările pe care le oferă voluntariatul.

Suntem convinşi că dacă lăudabila acţiune ar fi avut loc după ore şi în afara şcolii, chiar dacă numărul participanţilor ar fi fost mult mai mic, aceştia ar fi urmărit cu real interes expunerea lui Desire Thiombiano cu privire la posibilităţile pe care le au de-a învăţa limba franceză şi oportunităţile care le sunt oferite de către instituţia francofoniei în ceea ce priveşte formarea lor academică, profesională, artistică şi culturală. Aşa, a părut – şi în mare parte a fost – doar un eveniment bifat din obligaíe de către elevi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.