Trei sătmăreni prinşi în Harghita cu bancnote contrafăcute

Trei persoane din județul Satu Mare și una din Maramureș au fost prinse în trafic, vineri, 16 martie, la Sângeorgiu de Mureș. Aceștia aveau asupra lor un număr de 128 de bancnote străine (euro) contrafăcute.

Potrivit anchetatorilor din cele 128 de bancnote descoperite, 60 erau din cupiura de 50 de euro având aceeași serie, iar 68 de bancnote erau din cupiura de 100 de euro, toate cu aceeași serie. În urma anchetei efectuate a reieșit că cele patru persoane au cumpărat bancnotele false de la alte două persoane din Sângeorgiu de Mureș, cu care s-au întâlnit vineri seara. Prin extinderea cercetărilor oamenii legii au mai identificat și alte două persoane din satul Lăureni, implicate în contrafacerea și plaasarea bancnotelor false.

Cele opt persoane au fost duse la DIICOT din Miercurea Ciuc, pentru audieri. În urma investigațiilor efectuate a reieșit că, în perioada mai 2011-martie 2012, doi dintre cei opt au pus în circulație bancnote contrafăcute pe teritoriul județelor Harghita, Mureș, Cluj și Sibiu.

Trei dintre cele opt persoane au fost arestate preventiv pentru următoarele 29 de zile de către magistrații Tribunalului din Harghita iar ceilalți cinci au primit interdicția de a părăsi localitatea de domiciliu pe o durată de 30 de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.