“Apa înseamnă viaţă, iar viaţa înseamnă mişcare” – joi, la Satu Mare


O serie de acţiuni consacrate sărbătorii Zilei Mondiale a Apei, vor avea loc joi, 22 martie, la Satu Mare. Acţiunile vor fi organizate de SC Apaserv SA Satu Mare în scopul formării unei priviri de ansamblu cu privire la apa potabilă şi epurarea apei uzate.

Prima acţiune este prevăzută între orele 9:00-14:00, se adresează tuturor celor interesaţi şi va consta în organizarea Zilei Porţilor Deschise la Uzina de Apă de la Mărtineşti şi Staţia de Epurare a Apei. De la ora 12:00, în pasajul “Corneliu Coposu” va avea loc acţiunea “ Apa înseamnă viaţă, iar viaţa înseamnă mişcare”, şi va consta în două ore de mişcare în aer liber sub îndrumarea antrenorilor de la Primagym, fiind aşteptaţi toţi iubitorii de gimnastică, indiferent de vârstă.

În acest an, Ziua Mondială a Apei va fi organizată sub sloganul “Lumea este însetată pentru că nouă ne este foame”. La alegerea acestui slogan s-a ţinut cont de faptul că pe întreaga planetă există şapte miliarde de oameni care au nevoie zilnic de hrană. Până în anul 2050, se estimează că populaţia va creşte cu alte două miliarde. Studiile arată că un om consumă zilnic între doi şi patru litri de apă pe zi, dar această cantitate este preluată, într-o mare măsură, din alimente. Pentru a produce un kilogram de carne de vită, este nevoie de 15.000 de litri de apă, iar pentru a produce un kilogram de faină, avem nevoie de 1500 de litri de apă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.