Marele Premiu de la „Recitatio”, merge la Carei



115 elevi de liceu din întreg judeţul au participat astăzi, 16 martie, la cea de-a VI-a ediţie a Concursului de recitări din lirica poeţilor sătmăreni, intitulat „Recitatio”. Evenimentul cultural a avut loc la Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” din Satu Mare.
Competiţia a fost organizată de Consiliul Judeţean Satu Mare, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Asociaţia Scriitorilor de Nord-Vest. După ce au ascultat concurenţii, membri juriului alcătuit din profesorul Teodor Curpaş (preşedinte), directorul Centrului de Creaţie, Felician Pop, inspectorul de limba şi literatura română, Natalia Boloş, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Plastici „Casa Creaţiei Sătmărene”, Gergely Csaba şi muzeograful Kereskényi Sándor le-au acordat premii celor mai talentaţi recitatori. În continuare vă prezentăm lista câştigătorilor:
Categoria „Recitatori”:Locul III – Dan Coza, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” şi Alin Vraja, Liceul Teologic
Locul II – Florian Mara, Liceul de Artă “Aurel Popp”
Locul I – Lorena Copil, Colegiul Naţional “Ioan Slavici”
Categoria “Grupuri”:Locul III – Colegiul Tehnic “Traian Vuia”
Locul II – Grup Şcolar Industrial Tăşnad
Locul I – Liceul Teologic Reformat
Menţiuni:Mădălina Şichet
Iordan Chiş
Claudia Zob
Vajas Petra
Beniamin Malancaş
Diana Crăciun
Veronica Pop
Teofana Vezentan
Marele Premiu a fost câştigat de către Alexandru Mureşan de la Liceul Teoretic din Carei.
Câştigătorul Marelui Premiu a intrat în posesia sumei de 500 de lei şi a unei sculpturi realizată de artistul sătmărean Vasile Koter. La categoria “Recitatori”, concurentul clasat pe locul I a primit 300 lei, cel de pe locul II, 200 lei iar concurentul de pe locul III, a intrat în posesia sumei de 100 lei, în timp ce la categoria “Grup” premiile au constat în următoarele sume de bani: locul I – 400 lei, locul II – 300 lei, locul III – 200 lei.

Un Comentariu la "Marele Premiu de la „Recitatio”, merge la Carei"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.