Doi poliţişti arestaţi pentru trafic de persoane


Doi polițiști bucureșteni, un ofițer și un subofițer de la Oficiul Național pentru Protecția Martorilor (ONPM) au fost reținuți de către polițiștii sătmăreni după ce au încercat joi, 15 martie, să scoată din țară doi sirieni.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră (IJPF) Satu Mare, Oana Totorean a declarat că ”într-adevăr este vorba despre doi polițiști din cadrul ONPM, însă mai multe detalii nici eu nu am. Urmează să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă”. Cei doi sirieni pe care polițiștii vroiau să-i ajute să iasă din țară erau cazați la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din Galați.

Potrivit reprezentanților IJPF Satu Mare, în cursul zilei de joi, la PTF Urziceni, s-au prezentat pentru a ieşi din tară, călătorind cu un autoturism marca Logan, patru bărbaţi care s-au legitimat cu documente de identitate româneşti. La control, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea cărţilor de identitate prezentate de doi dintre pasagerii autoturismului, în sensul că nu întruneau elementele de fond ale unor documente autentice. În urma verificărilor s-a stabilit că cei doi bărbaţi care s-au legitimat cu documentele în cauză sunt de fapt cetăţeni sirieni, în vârstă de 18 şi 33 ani, solicitanţi de azil în România. Totodată, în cadrul cercetărilor preliminare s-a stabilit că cei doi sirieni intenţionau să iasă ilegal din România însoţiţi de către cei doi cetățeni români care, până la urmă s-au dovedit a fi polițiști.

Cei doi polițiști sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi și complicitate la uz de fals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.