Criza de asistente medicale din şcoli a fost dezamorsată


Serviciul Public de Asistenţă Socială (SPAS) Satu Mare organizează concurs pentru ocuparea pe durată nedeterminată a opt posturi de asistente medicale pentru cabinetele care funcţionează în cadrul instituţiilor de învăţământ din municipiu. Concursul va avea loc la sediul SPAS de pe strada Ilişeşti nr.4, în data de 25 aprilie, ora 10:00 – proba scrisă, respectiv 27 aprilie, aceeaşi oră – proba de interviu. Din cele opt posturi de asistent medical scoase la concurs, trei sunt pentru persoane cu studii postliceale sanitare absolvite – cu diplomă în specializarea asistenţă medicală – iar cinci pentru persoane cu studii superioare de lungă durată absolvite – cu diplomă de licenţă sau echivalentă în specializarea asistenţă medicală. Dosarele de înscriere la concurs pot fi depuse la secretariatul SPAS până la data de 9 aprilie inclusiv, ora 14:00.

Organizarea concursului pentru ocuparea celor opt posturi de asistenţi medicali reprezintă o gură de oxigen pentru cabinetele medicale şcolare de pe raza municipiului care se confruntă cu o lipsă acută de personal. Astfel, cele opt cabinete medicale şcolare care deservesc cele 48 unităţi de învăţământ din municipiu, respectiv şcoli generale, licee şi grădiniţe, funcţionează în prezent cu un deficit de cel puţin 22 asistente medicale.

Potrivit directoarei SPAS Satu Mare, Doina Văsuţ, în cele opt cabinete medicale şcolare din municipiu îşi desfăşoară activitatea, prin rotaţie, 32 asistente medicale. Deoarece numărul acestora este insuficient, există frecvent situaţii când zile la rând asistenta nu ajunge la unităţile şcolare, spre revolta părinţilor şi supărarea directorilor de instituţii, care au depus numeroase sesizări către SPAS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.