O zi în plus pentru evaluarea psihosomatică a preșcolarilor la Satu Mare

Potrivit metodologiei stabilite de Ministerului Educației, astăzi, 29 februarie, este ultima zi de evaluare psihosomatică a copiilor care urmează să meargă la școală în toamna acestui an (2012). Evaluarea preșcolarilor se face la solicitarea părinților pentru o mai bună orientare a celor mici fie către clasa pregătitoare, fie către clasa I.

Cu toate acestea la nivelul județului Satu Mare ”am mai rezervat o zi pentru evaluare deoarece sunt copii care nu au putut să se prezinte la data în care au fost programați, fiind bolnavi sau din alte motive întemeiate. Nu vrem să lăsăm nici un copilaș pe dinafară. Astfel, am hotărât ca următoarea zi de evaluare să aibă loc luni, 5 martie, între orele 09.00 și 13.00, la centrul de evaluare din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare. Am ales ziua de luni, pentru ca să se strângă mai multe solicitări. Până la această oră (miercuri, 29 februarie, ora 14.30) eu am cunoștință doar despre două solicitări”, a declarat directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Satu Mare, Sânziana Cristea.

Potrivit statisticilor IȘJ Satu Mare, la nivelul județului nostru au fost recenzați 6.191 de copii, din care 2.899 pentru clasa pregătitoare și 3.292 pentru clasa I. Pe listele de evaluare au fost înscriși 527 de copii. La nivelul județului Satu Mare preșcolarii au fost evaluați la nivelul a șase centre, dintre care patru la Satu Mare, unul la Carei și un centru la Negrești Oaș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.