Mărţişoare, mărţişoare…


Pentru sătmărenii care, pe de o parte, ţin cât de cât la tradiţie, iar pe de altă parte, dacă sunt bărbaţi ţin să nu-şi supere consoartele, iubitele, prietenele sau colegele de servici din cauza unei neglijenţe evitabile, zona centrală a oraşului este o adevărată mină de aur dacă se află în căutarea unui mărţişor. Că vorba ceea, dormim încă o noapte, iar când ne trezim dăm nas în nas cu prima zi a lunii martie. Şi pentru că martie este considerată luna femeilor, începutul trebuie să fie cât mai promiţător, iar un mărţişor ales de pe zecile de tarabe înşirate pe trotuarele din zona centrală, şi oferit de 1 MARTIE, poate aduce multă bucurie celor cărora le este oferit.
Parcă mai puţin kitschoase ca în anii trecuţi şi în tot cazul într-o varietate incomparabilă, mărţişoarele din acest an au şi preţuri mai mult decât accesibile, pornind de la 1 leu cele mai puţin pretenţioase dar nu mai puţin atractive, şi ajungând până la 12 lei, cel mai scump mărţişor văzut pe tarabe.
N-o să înşirăm tot ce am văzut şi din ce am fi putut alege, deoarece suntem convinşi că preferaţi să constataţi şi să pipăiţi singuri la faţa locului. Vă prezentăm doar câteva imagini cu ceea ce am găsit expus, aşa, ca un impuls pentru întârziaţi, sau ca o zgândărire a conştiinţei celor cinici, gata să spună că ei nu cred în mărţişoare sau în alte prostii de-astea.
Şi vă mai spunem ceva: am văzut pe stradă şi primii ghiocei! Iar ţigăncuşa care îi vinde e simpatică foc!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.