PSD a continuat astăzi protestele în Piaţa 25 Octombrie

Protestul organizat astăzi, 28 februarie, de la ora 16.00, pe platoul din Piaţa 25 Octombrie de către membri PSD s-a suprapus peste videoconferinţa de bilanţ a Ministerului Administraţiei şi Internelor care a avut loc în sala mică de şedinţe a Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare.

“Astăzi, la ora 16.00, ne-am adunat pentru un nou protest aici în Piaţa 25 Octombrie. Tot la 16.00, în sala mică, la zece metri de noi este adunată elita portocalie a judeţului pentru că sunt obligaţi să participe la bilanţul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI). Tot acolo se află prefectul Giurcă, subprefectul şi directorii de deconcentrate. Mulţi dintre ei sunt oameni serioşi, însă sunt şi oameni care se fac vinovaţi de abuzuri şi corupţie. Mâine voi dezvălui abuzurile şi faptele de corupţie a prefectului Radu Giurcă dar şi a principalelor sale marionete”, a declarat  senatorul social-democrat şi liderul Organizaţiei Judeţene a PSD Satu Mare, Valer Marian.

Cei prezenţi au scandat lozinci antiprezidenţiale, antiguvernamentale dar şi împotriva prefectului Radu Giurcă şi a “elitei portocalii a judeţului Satu Mare”. În timpul protestului, marionetele reprezentându-i pe preşedintele Traian Băsescu şi pe fostul ministru, Elena Udrea, au fost aruncate pe dalele de beton de pe platou, în faţa protestatarilor de către senatorul Marian, acompaniat de scandările celor prezenţi.

“Vă propun să aşteptăm aici în platou până ce prefectul împreună cu marionetele sale vor ieşi din clădire. În cursul zilei de ieri (27 februarie), pentru a nu da ochii cu protestarii, Giurcă a ieşit prin uşa din spate a Primăriei”, a precizat Marian. La un moment dat o parte dintre şefii de instituţii au ieşit pe uşa laterală a Palatului Administrativ, în huiduielile protestatarilor. Cei prezenţi la mitingul de astăzi, au aşteptat până la ora 17.50, când au primit vestea că prefectul nu mai este în clădire. “În acest moment am fost anunţat că prefectul Giurcă a părăsit de câteva minute instituţia. Se pare că a ieşit tot pe la Primărie. Însă mâine (miercuri, 29 februarie) vom fi tot aici, la aceaşi oră (16.00), pentru a protesta împotriva guvernării portocalii”, a declarat la finalul protestului senatorul Valer Marian.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.