Senatorul Valer Marian promite în zilele următoare, dezvăluirea unor fapte de abuz şi corupţie

Aproximativ 100 de social-democraţi sătmăreni au protestat astăzi, 27 februarie, în Piaţa 25 Octombrie. Protestatarii au cerut demisia Guvernului Ungureanu, a preşedintelui Băsescu, al prefectului judeţului Satu Mare, Radu Giurcă dar şi ai directorilor unor instituţii din Satu Mare. Acţiunea de protest a fost coordonată de senatorul Valer Marian, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Satu Mare.

”Fie ploaie, fie vând, dăm cu Băse de pământ”, ”Pentru această guvernare, nota 4 la purtare”, ”Şi de crapă pietrele, nu lăsăm protestele” sau ”Băse şi PD-L, ne mănâncă zilele”, au scandat astăzi participanţii la mitingul de protest din faţa Palatului Administrativ. Printre protestatari au fost prezenţi şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Mircea Govor, candidatul USL la funcţia de primar al municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, dr. Dumitru Fanea, primarului oraşului Negreşti Oaş, Nicolae Bura, dar şi tineri social-democraţi în frunte cu preşedintele Organizaţiei Judeţene a TSD Satu Mare, Ciprian Ardelean.

Potrivit senatorului Marian, protestele vor continua şi în zilele următoare când ”voi veni cu dezvăluiri şi voi face publice abuzurile şi actele de corupţie săvârşite de prefectul Radu Giurcă dar şi de principalele sale marionete precum directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Satu Mare, Dan Maier, şeful Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF), comisarul Vasile Maxim, directorul Direcţiei Vamale, Ioan Sabău dar să nu-i uităm nici pe directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), Cristian Sasu respectiv pe şefii Coşarcă, Soponar şi Hurducaş de la SRI, urechiştii şi urecheaţii prefectului”.

Tot cu această ocazie Valer Marian a precizat că greva parlamentară va continua până ce nu vor fi îndeplinite condiţiile puse de opoziţie. ”În primul rând cerem demisia preşedintei Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. A doua condiţie se referă la angajamentul actualului prim-ministru referitor la faptul că nu va mai recurge la procedura asumării răspunderii Guvernului şi la ordonanţele de urgenţă. A treia condiţie se referă la faptul că, în cazul unei moţiuni de cenzură va permite partidelor din arcul guvernamental, respectiv PD-L, UDMR, UNPR şi a reprezentanţilor minorităţilor să voteze cu bile la vedere aşa cum o fac şi ceilalţi parlamentari. A patra condiţie pusă de opoziţie vizează organizarea de alegeri anticipate. Noi vom continua protestele până la demisia Guvernului şi a preşedintelui Băsescu respectiv a prefectului Giurcă şi a celorlalţi şefi de instituţii pecare i-am enumerat anterior”, a declarat senatorul social-democrat.

Protestul a început la ora 16.00 şi s-a încheiat fără incidente o oră mai târziu. La finalul acţiunii, Valer Marian le-a mulţumit celor prezenţi că au participat la protestul de astăzi şi i-a invitat să participe şi mâine (marţi, 28 februarie), la aceeaşi oră, la o nouă acţiune de protest “când vom începe dezvăluirile publice de abuz şi corupţie a prefectului şi a şefilor de instituţii pecare i-am enumerat deja. Dezvăluirile vor continua apoi şi în faţa instituţiilor pe care aceştia le conduc, ca să ştie şi angajaţii ce fel de şefi au dar şi în faţa vilelor acestora”, a declarat Marian.

Un Comentariu la "Senatorul Valer Marian promite în zilele următoare, dezvăluirea unor fapte de abuz şi corupţie"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.