Jefuitorul farmaciei din Centrul Nou a încercat din nou să dea lovitura


Tânărul care în noiembrie anul trecut (2011) a jefuit farmacia de lângă Agenţia Tarom a ajuns din nou în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare. Acesta s-a predat poliţiştilor după ce vineri, 24 februarie, a încercat să jefuiască o farmacie şi un aprozar de pe drumul Careiului.

Vasile Ardelean, de 22 de ani, nu este la prima abatere de acest fel. Vă reamintim că în luna noiembrie a anului trecut acesta a jefuit farmacia din Centrul Nou. Pretinzând că are un cuţit tânărul le-a cerut farmacistelor banii din casă. Speriate angajatele farmaciei i-au dat 500 de lei, sumă pe care jefuitorul l-a jucat la aparate, iar apoi s-a predat oamenilor legii. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Satu Mare, Roxana Cristea „la vremea respectivă tânărul a scăpat de răspunderea penală deoarece în urma expertizei medicale a reieşit că are probleme psihice. Dacă în noiembrie anul trecut a reuşit să fugă cu 500 de lei, ieri a plecat doar cu un telefon mobil de pe care a sunat la Poliţie şi s-a predat. Tânărul se află în prezent în Arestul IPJ Satu Mare”.

Ardelean a urmat acelaşi scenariu şi în cazul farmaciei şi aprozarului pe care a încercat să le jefuiască în cursul zilei de vineri. Prima unitate ochită de jefuitor a fost farmacia. La fel ca în cazul jafului de anul trecut, acesta a susţinut că are la el un cuţit cerându-le farmacistelor banii. Angajatele au reuşit să apese butonul de panică. Cu toate acestea jefuitorul a avut timp să fugă nu înainte însă de a smulge un telefon mobil din mâna uneia dintre farmaciste.

Nu a avut mai multe sorţi de izbândă nici la aprozarul în care a intrat cu aceaşi intenţie. Vânzătoarea l-a dat cu spray lacrimogen însă tânărul a reuşit să scape şi de acolo. De pe telefonul mobil smuls din mâna farmacistei a sunat la Poliţie şi le-a povestit oamenilor legii tot ceea ce s-a întâmplat, după care i-a aşteptat în zona centrală a municipiului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.