PDL se laudă cu 20% şi trend crescător în topul opţiunilor de vot ale românilor


Greva parlamentarilor USL, rezultatele unui sondaj de opinie efectuat de CSOP după schimbarea Guvernului Boc şi calea pe care a pornit România după această schimbare, au fost cele trei teme abordate de reprezentanţii PDL Satu Mare – Alexandru Panea – secretarul general adjunct pentru Nordul judeţului şi Ileana Blidar, preşedinta organizaţiei judeţene a femeilor, în cadrul conferinţei de presă organizate vineri, 24 februarie la sediul formaţiunii politice.

Alexandru Panea a arătat că, în conformitate cu raportul Institutului pentru Politici Publice, în sesiunea parlamentară septembrie-decembrie 2011, în Senat, cea mai bună prezenţă au avut-o senatorii PDL şi UDMR, în timp ce recordul absolut al absenţelor de la votul electronic îl deţine preşedintele PNL, Crin Antonescu, cu 0%, urmat de senatorul PSD Nicolae Moga, cu 23%. La Camera Deputaţilor, grupul PDL – cu 82,4% – a fost întrecut de grupurile minirităţilor şi independenţilor cu 87%, respectiv 85,4%. Grupul UDMR a înregistrat o prezenţă de 75,9%, la egalitate cu cel progresist, în timp ce PNL şi PSD s-au situat pe poziţii aproape egale, cu 69,9%, respectiv 68,9%. Nominal, potrivit aceluiaşi raport, liderii absenţelore la votul final din Camera Deputaţilor sunt deputaţii PSD Viorel Hrebenciuc – 3%, Florian Popa – 12% şi Marin Bobeş – 18%. Alexandru Panea a precizat că, “după înregistrarea a numeroase absenţe în sesiunea septembrie-decembrie 2011, ulterior parlamentarii USL au intrat în grevă, devenind astfel singurii angajaţi din România care, deşi au renunţat să se prezinte la muncă, îşi primesc cu neruşinare salariile în continuare. Drept consecinţă, nu mai puţin de 60% dintre români consideră că greva USL reprezintă un rău imens pentru situaţia actuală a ţării”.
În continuare, Alexandru Panea s-a referit la efectele pe care PDL consideră că le-au avut schimbările din cadrul Guvernului atât asupra opiniei cetăţenilor cât şi în echilibrul macroeconomic al României, relevat de analizele Comisiei Europene. În acest context, potrivit rezultatelor unui recent sondaj de opinie realizat de CSOP, premierul Mihai Răzvan Ungureanu, cu 29 procente în cota de încredere a românilor, se situează înaintea liderilor USL Victor Ponta – cu 25% şi Crin Antonescu, cu 26%.Conform sondajului de opinie al CSOP, “PDL urcă la 20% – trend crescător – în topul opţiunilor de vot ale românilor, pe când USL coboară mult sub mult visata cotă de 50% 47% – (trend descrescător). De asemenea, “greva parlamentarilor USL este blamată de peste 60% dintre alegători, românii nefiind de acord cu risipirea banilor publici pe nemuncă”. Referindu-se la credibilitatea sondajului de opinie al CSOP, Alexandru Panea a subliniat faptul că sondajul e pe bune deoarece reprezentanţii PDL nu au niciun interes să se mintă singuri cu privire la şansele pe care le are partidul.

Pe de altă parte, Ileana Blidar a arătat că, pentru prima dată, în calitate de membru al Uniunii Europene, România nu face parte dintre codaşe, deoarece reprezentanţii Băncii Mondiale laudă măsurile anticriză luate de ţara noastră care, devine brusc exemplu pentru ţările aflate în dificultate. De asemenea, analizele Comisiei Europene arată că România este mai sigură decât alte zece state cu vechime în spaţiul comunitar, întrucât măsurile de stabilizare macroeconomică luate în ultimii trei ani îşi spun acum cuvântul.

În altă ordine de idei, solicitat să comenteze faptul că, în ultima perioadă tot mai mulţi reprezentanţi ai PDL sunt implicaţi în fărădelegi, Alexandru Panea a declarat: “atât liderii PDL cât şi cei ai altor partide sunt nu doar oameni politici, ci şi persoane fizice şi, ca tot românul, suntem obişnuiţi să facem şi lucruri ilegale. Justiţia să-şi facă treaba, iar dacă şi oamenii noştri sunt condamnaţi, foarte bine, măcar scăpăm de ei!”

Totodată, Panea a precizat că PDL are în vedere cel puţin trei criterii foarte stricte în ceea ce priveşte numirile viitoare pentru funcţiile eligibile. Astfel, “vor rămâne pe liste doar cei ce nu au probleme cu corectitudinea şi respectarea legii, sunt compatibili şi doar în cele din urmă ataşaţi faţă de partid”!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.