O şansă pentru fermieri – cultura căpşunului în sistem ecologic


“Cultura căpşunului în sistem ecologic – o şansă pentru fermieri”, este denumirea simpozionului care va avea loc vineri, 24 februarie, la Satu Mare, în organizarea Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice. Simpozionul se va desfăşura de la ora 11:00, în sala mare de şedinţe a Palatului Administrativ, cu participarea prof.univ. Avram Fichiu de la Facultatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj Napoca şi dr. ing. Ion Toncea – cercetător în cadrul Institutului Naţional de Cercetare pentru Agricultură Fundulea, care este şi preşedintele Federaţiei pentru Agricultura Ecologică din România. Vor fi prezenţi, de semenea, producători de căpşuni şi primari de localităţi din judeţe precum Maramureş, Sălaj, Bihor, Alba, Cluj şi Bistriţa Năsăud.

Ioan Pop, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice Satu Mare spune că scopul simpozionului este acela de-ai determina pe producători să adopte sistemul ecologic de cultivare a căpşunului.

În judeţul Satu Mare, 1.300 hectare sunt cultivate cu căpşuni, dar niciunul dintre producători nu a adoptat deocamdată sistemul ecologic, fiind folosit exclusiv sistemul convenţional.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.