Şefii de la Electrolux, dornici de activitate cât mai lungă la Satu Mare


Prin intermediul unui comunicat de presă, Electrolux face cunoscută opiniile conducerii fabricii din Satu Mare şi a managerului administrativ regional pentru Europa Centrală şi de Est.
În comunicatul de presă se menţionează: “În urma negocierilor derulate între Electrolux şi sindicatul Samus pe baza contractului colectiv de muncă din 2012, luând în considerare solicitările angajatţlor Electrolux, conflictul de muncă de la fabrica din Satu Mare s-a încheiat luni, 20 februarie. Dorinţa managementului este ca activitatea în fabrică să fie reluată la parametrii obişnuiţi cât mai curând posibil.

“Suntem mulţumiţi că Electrolux şi sindicatul au găsit o soluţie de compromis prin care s-a ajuns la consens. Sper ca această colaborare cu sindicatul şi angajaţii, precum şi cu autorităţile locale, să fie de durată. În acest moment, este important să ne concentrăm pe buna funcţionare a fabricii şi pe dezvoltarea produselor fabricate aici – afirmă Dietmar Bloemer, managerul fabricii Electrolux Satu Mare.

“Sunt încântat să aflu că părţile implicate în negocieri au ajuns la un acord. Mă bucur că am putut fi de ajutor în finalizarea negocierilor, dar trebuie să subliniez faptul că încheierea conflictului de muncă este rezultatul eforturilor locale” – susţine János Takács, manager administrativ regional al Electrolux pentru Europa Centrala şi de Est.

Cele mai importante puncte ale acordului dintre Electrolux şi sindicatul Samus sunt acceptarea noului contract colectiv de muncă din 2012, care include o mărire de salariu de 120 de lei pe lună începând cu 1 ianuarie 2012, bonuri de masă pentru fiecare zi de muncă, bonusuri de fidelitate în funcţie de indemnizaţia de vechime valabilă conform contractului de muncă din 2011, un pachet de salarii compensatorii constând într-un salariu lunar de bază pentru fiecare an de vechime în muncă, în cazul concedierilor individuale şi colective, precum şi o primă de sfârşit de an de 110%, în funcţie de indicatorii de performanţă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.