Au tâlhărit două bătrâne din Solduba

Două femei, în vârstă de 89 şi 68 de ani, mamă şi fiică, din localitatea Solduba au fost tâlhărite în propria locuinţă în timpul nopţii de sâmbătă 18 spre duminică, 19 februarie. Infracţiunea a fost sesizată Poliţiei ulterior, în cursul zilei de luni, 20 februarie, când femeile au relatat cele petrecute unei nepoate ce obişnuia să le viziteze frecvent.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare, Roxana Cristea, spune că ”cei doi tineri au fost implicați în 2004 într-un caz de omor. Atunci au atacat, bătut, violat și au omorât o bătrână tot din Solduba. La acea vreme, Daniel L. nu avea decât 14 ani astfel că nu putea să răspundă penal pentru faptele sale iar Radu S., a ispășit o pedeapsă de zece ani pentru fapta săvârșită. Acesta a fost eliberat în noiembrie 2011”.

Potrivit oamenilor legii, victimele infracţiunii au reclamat că în jurul orei 01.00, două persoane necunoscute au pătruns prin forţarea unui geam în casa în care locuiau, lovindu-le cu pumnii şi picioarele şi solicitându-le, sub presiunea ameninţărilor, să le înmâneze sumele de bani deţinute în locuinţă. Speriate, cele două femei, le-au dat bărbaţilor suma de 9.000 lei, pe care o economisiseră din pensii, ulterior suspecţii părăsind locul faptei.

De îndată ce au fost sesizaţi cu privire la sustragerea banilor prin exercitare de ameninţări şi violenţe, poliţiştii Secţiei 4 Beltiug au demarat ancheta, în decurs de câteva ore fiind identificaţi ambii suspecţi, Radu S., de 25 de ani, din Solduba şi Daniel L., de 21 de ani, din Chilia. Tânărul de 25 de ani a fost încarcerat pentru 24 de ore, în baza unei ordonanţe de reţinere, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare cu propunere de arestare preventivă. Faţă de cel de-al doilea suspect, poliţiştii continuă investigaţiile, în vederea depistării şi cercetării sale în stare de arest.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.