Greva de la Electrolux s-a încheiat, greviştii au câştigat


Angajaţii Electrolux SA Satu Mare reiau lucrul începând de marţi, 21 februarie, după o perioadă de grevă generală care a început în 24 ianuarie.
În cadrul întâlnirii care a avut loc luni, 20 februarie, între reprezentanţii conducerii şi cei ai Sindicatului Liber „Samus”, a fost prezentată o ofertă cu care angajaţii au fost de acord, ca atare a fost decisă încheierea grevei generale şi reluarea activităţii începând de marţi.
Potrivit lioderului de sindicat Sorin Faur, conducerea fabricii a acceptat acordarea unei majorări salariale de 120 lei începând cu 1 ianuarie a.c., precum şi cu acordarea a câte unui salariu de încadrare, plus sporul de vechime, pentru fiecare an lucrat în Electrolux, în cazul disponibilizărilor individuale sau colective. Totodată, angajaţii vor beneficia în continuare de sporul de vechime, dar sub denumirea de spor de fidelitate, precum şi de tichete de masă pentru zilele lucrătoare. Alte revendicări cu care conducerea fabricii a fost de acord, se referă la acordarea de premii la sfârşit de an de 110%, cu sporul de vechime inclus, precum şi acordarea a câte 8 lei pentru transport, în cazul în care angajaţii lucrează în zilele de sâmbătă.
Liderul Sorin Faur ne-a declarat că între revendicările cu care conducerea fabricii a fost de acord s-a aflat şi aceea privind menţinerea în continuare, în incinta Electrolux, a biroului Sindicatului Liber „Samus”.

Un Comentariu la "Greva de la Electrolux s-a încheiat, greviştii au câştigat"

  1. yo   21 februarie 2012 at 8:45 pm

    parerea mea e ca conflictul de munca sa incheiat vineri 17.02.2012 si nu luni 20.02.2012 adica:sindicatul a venit cu tema facuta luni pentru angajati.A manipulat angajatii prin ''psihologia comunicarii''.Normal ca multi au muscat-o .Am stat 1 luna in greva pentru ce?Rusine sa va fie tovarasi Faur,Matica si Darle.

    Răspunde

Scrie un comentariu