Expoziţie în roz, la Muzeul de Artă Satu Mare

S-a născut la Iaşi dar a copilărit la Satu Mare după care a mers să-şi desăvârşească studiile la Sibiu fiind absolventă a Facultăţii de Istorie şi Patrimoniu „Nicolae Lupu”, Secţia Conservare-Restaurare. Însă Daniela Turcu nu a uitat oraşul copilăriei sale şi a revenit pentru a-şi expune creaţiile în sălile Muzeului de Artă, pentru a putea fi vizionate de către sătmăreni.

Vernisajul evenimentului expoziţional a avut loc vineri, 17 februarie, la ora 18.00. Tablourile artistei sunt marcate de culoarea roz, ceea ce explică titlul sub care Daniela Turcu şi-a reunit picturile – „The pink of life”. În luarea de cuvânt, şefa secţiei de artă a Muzeului Judeţean (MJ) Satu Mare, Felicia Grigorescu spune că „arta Danielei Turcu nu dă răspunsuri, ci negociază cu privitorul stări haotic relevante. Este o artistă a noului val, venită de la Sibiu acolo unde arta picturală trăieşte noi şi noi experienţe”. Două mâini, un ochi imens, un copil care mănâncă sau obiecte banale precum ochelarii sau o oală de supă, toate poartă amprenta acelui roz care potrivit artistei „ne impregnează viaţa, însă în spatele acestei culori fermecătoare se găseşte viaţa. Eu nu fac decât să întreb. Picturile mele oferă prea puţine răspunsuri. Mă bazez pe ochii şi spiritul privitorului care va încerca să găsescă realitatea din spatele oceanului roz din tablourile mele”.

La vernisajul de vineri, au fost prezenţi vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef, primarul municipiului, Iuliu Ilyes precum artişti şi iubitori de artă din Satu Mare.

Un Comentariu la "Expoziţie în roz, la Muzeul de Artă Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.