Trenuri anulate din cauza zăpezilor

Zăpada a paralizat parțial și circulația feroviară. Navetiștii s-au văzut puși astăzi, 16 februarie, în situația să găsească o alternativă pentru a ajunge la locurile de muncă și la școală, după ninsoarea și viscolul de ieri (miercuri, 15 februarie).

Potrivit șefei Agenției CFR Satu Mare, Voichița Dorca, Biroul de Mișcare Regional le-a transmis numărul trenurilor anulate în cursul zilei de astăzi și cele propuse pentru anulare pentru vineri, 17 februarie. Astfel, în cursul zilei de astăzi a fost anulat trenul Baia Mare – Satu Mare care trebuia să sosească la ora 09.11 la Satu Mare. ”De asemenea este anulat și trenul elevilor (Satu Mare – Apa) care avea ora de pornire din Satu Mare la 14.35. Nici spre Halmeu nu circulă trenul de 14.32 și, totodată, a fost anulat și trenul care pornește la 15.25 din Halmeu și are ora de sosire la 15.56 la Satu Mare. Cei de la Biroul de Mișcare spun că trenul care face legătura dintre Satu Mare și Halmeu (tur-retur) este propus pentru anulare și în cursul zilei de mâine (17 februarie)” a precizat Dorca.

Potrivit interlocutoarei, astăzi nu va circula nici trenul Carei – Satu Mare. Potrivit orarului de mers, acesta ar trebui să pornească din Carei la ora 21.34 și să ajungă la Satu Mare la 22.16. De asemenea, a fost anulat și trenul Satu Mare – Carei, cu ora de pornire la 23.37. ”Cele două trenuri care fac legătura între Satu Mare și Carei nu vor circula cu siguranță astăzi dar au fost propuse pentru anulare și în cursul zilei de mâine, în cazul în care condițiile meteorologice sunt nefavorabile” spune șefa Agenției CFR Satu Mare.

Și șoferii de pe microbuzele firmelor de transport persoane se plâng de condițiile de drum extrem de dificile. ”Când am venit azi dimineață (16 februarie) dinspre Satu Mare spre Medieșu Aurit, până la podul de peste canal, înainte de Băbășești am venit mers de bine dar de acolo și până în primul sat pur și simplu nu am avut drum” spune unul dintre șoferi. Cu toate greutățile pe care le întâmpină șoferii, patronul firmei de transport persoane SC Autoreflex SRL, Gheorghe Mocanu spune ”se circulă cu dificultate dar nu am înregistrat întârzieri și nici nu am fost nevoit să anulez vreo cursă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.