4 proiecte europene pentru modernizarea oraşului Satu Mare


La sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Vest din Cluj Napoca, primarul Iuliu Ilyes va semna joi, 16 februarie, patru contracte de finanţare pentru investiţii ce vor fi realizate în municipiul Satu Mare prin intermediul Programului Operaţional Regional, Axa prioritară I – Sprijinirea Dezvoltării Durabile a Oraşelor.

Primul proiect, în valoare de 4.117.748 lei, se referă la înfiinţarea unui Centru tehnologic de inovare şi afaceri în municipiul Satu Mare, în urma reabilitării unei clădiri de pe str. I.L.Caragiale. Alt proiect, în valoare de1.548.618 lei, se referă la Sistemul de supraveghere video pentru siguranţa spaţiilor publice din municipiul Satu Mare. Cel de-al treilea proiect, în valoare de 3.003.910 lei, vizează înfiinţarea unui Centru Multifuncţional Social al Serviciului Public de Asistenţă Socială, prin reabilitarea unei foste centrale termice din cartierul Solidarităţii. Cel de-al patrulea proiect are o valoare totală de 23.150.056 lei şi se referă la Decongestionarea traficului din zona centrală a municipiului Satu Mare prin reabilitarea şi dezvoltarea infrastructurii urbane între pasajul peste calea ferată şi platforma industrială, pentru accesarea centurii de ocolire din zona de NORD a oraşului. Cele patru proiecte au fost cuprinse, evaluate şi aprobate pentru finanţare în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană realizat de Primăria municipiului Satu Mare în anul 2010. Alături de aceste patru proiecte, sunt aprobate pentru finanţare şi sunt în curs de elaborare a contractelor de finanţare alte trei proiecte care cuprind modernizarea altor 12 străzi din zona de NORD a municipiului Satu Mare, respectiv reabilitarea clădirii Teatrului de Nord.

După semnarea în cursul zilei de joi, 16 februarie, a celor patru contracte, Primăria va putea trece la lansarea licitaţiei publice pentru încheierea contractelor de execuţie a lucrărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.