UPU Satu Mare a devenit operaţională

Noua Unitate de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare a devenit operaţională începând de azi, 14 februarie, şi a primit primii pacienţi.

Deschiderea s-a făcut în prezenţa preşedintelui şi vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Árpád şi Mircea Govor, fiind prezenţi, de asemenea, şeful IPJ Satu Mare, Constantin Taloş, precum şi managerul Spitalului Judeţean – Adrian Marc. Deschiderea oficială a avut loc marţi, după ce în data de 5 februarie a.c., a avut loc inaugurarea, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau.

Camera de gardă din cadrul UPU este o unitate prevăzută cu dotări moderne şi va funcţiona după reguli bine stabilite. Astfel, a fost instituită interdicţia aparţinătorilor de a intra după bolnavi. De asemenea, echipajele ambulanţelor şi bolnavii trebuie să se prezinte la departamentul Triaj şi, în funcţie de gravitatea suferinţei, se face îndrumarea către zonele unde sunt consultaţi pacienţii, marcate prin linii colorate diferit: linia roşie este pentru traseul urgenţelor de gradul zero – resuscitare, unde, timpul de aşteptare este de zero minute, linia galbenă este pentru bolnavii aflaţi în stare critică, timp de aşteptare prevăzut fiind 10 minute, linia verde este pentru non urgenţe, cu timp de aşteptare de 30 de minute, iar liniile albastră şi albă pentru pacienţii al căror timp de aştepare este de 60, respectiv 120 de minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.