CSM Satu Mare, au pierdut azi în faţa CSM Târgovişte

Elevele lui Dan Fleşeriu au pierdut astăzi, 11 februarie, într-un meci dramatic în faţa liderei la zi a Diviziei A la Baschet feminin, CSM Târgovişte. Meciul a avut loc în sala de sport a LPS Satu Mare de la ora 12.00.

Nervii şi-au spus cuvântul atât în teren cât şi în rândul suporterilor, aceştia dezaprobând în nenumărate rânduri decizia arbitrilor. Supăraţi poate din cauza publicului şi cu nervii încercaţi de atmosfera tensionată care a pus stăpânire pe sala de sport, arbitri i-au trimis pe ziarişti din spatele coşurilor, unde aceştia s-au aşezat pentru a fotografia, în spatele băncii tehnice a CSM Satu Mare. La un moment dat, pentru a-l linişti pe preşedintele CSM-ului, Vasile Fogel, au intrat şi câţiva poliţişti locali. Însă nu a avut loc nici un incident neplăcut.

Un joc alert cu multe pase, dar şi multe ratări, stres şi îmbrânceli în meciul dintre fetele noastre şi baschetbalistele de la Târgovişte. Cu toate că în primele două sferturi de joc sătmărencele au fost în avantaj nu au reuşit să se distanţeze prea mult de adversare. La finalul primului sfert de joc tabela de marcaj arăta scorul de 22 la 15 în favoarea CSM Satu Mare. Avantajul a rămas de partea noastră şi la finalul primei reprize, fetele intrând la vestiar cu un avantaj de 9 puncte la pauză (37 la 28).

Meciul a rămas indecis până în ultimele secunde de joc. La doar 1 minut înainte de fluierul final fetele noastre conduceau la un punct diferenţă (67 la 66), pentru ca la doar câteva secunde mai târziu diferenţa să crească la două puncte (68 la 66). Apoi adversarele au reuşit să se apropie la un punct de elevele lui Fleşeriu. La doar 12 secunde înainte de final antrenorul sătmărencelor a cerut time-out pentru a da ultimele indicaţii. Însă o minge greşit pasată şi care a fost culeasă de oaspeţi a intrat în coş fixând astfel scorul final de 68 la 69 în favoarea adversarelor.

Huiduielile la adresa adversarelor şi al arbitrilor au continuat şi după terminarea meciului. Suporterii scandau “Hoţii! Hoţii!”, însă le-au aplaudat pe sătmărence pentru jocul arătat în cadrul întâlnirii de astăzi.

În declaraţia de presă de la finalul meciului Dan Fleşeriu a declarat că “se vede absenţa lui Amra şi a Claudiei. Sper să învăţăm din greşelile pe care le-am făcut în teren. Am jucat bine, dar puteam să învingem”.

Suporterii le-au primit de la început cu ostilitate pe târgoviştence având în vedere că au jucat şi Cristina Ciocan respectiv Chryssy Givens, care au fost transferate de la Arad pentru meciul din cadrul Ligii Europei Centrale disputat la Wasseburg, în Germania, pe care CSM Târgovişte la jucat tot împotriva noastră. Deşi conducerea clubului de la Târgovişte a promis înaintea Ligii că nu vor folosi cele două jucătoare împotriva CSM Satu Mare, în meciul de la Waserburg, aceştia şi-au încălcat promisiunea spunând că le-au arunacat în joc “din interes naţional”. Astfel, am pierdut meciul din Germania, iar manevra celor de la Târgovişte a născut zâzanie în rândul celor două cluburi, dar şi a suporterilor acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.