Legea uceniciei și modificările codului fiscal prezentate membrilor AERG

Oamenii de afaceri din cadrul Asociației Economice Româno-Germane Satu Mare s-au întâlnit în ședința lunară marți, 7 februarie, de la ora 18.00, la sediul Camerei Meșteșugarilor de pe strada Fragilor nr. 1.

În cadrul întâlnirii a fost prezentată noua formă a legii uceniciei dar și modificările introduse la finele anului trecut (2011) la codul fiscal. La ședință a fost invitat și directorul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare, Gheorghe Tilibașa care a făcut o scurtă prezentare cu privire la legea uceniciei axându-se pe importanța noilor prevederi care vin să ajute atât angajatorii cât și angajații în ceea ce privește creșterea gradului de calificare la locul de muncă.

Cu privire la noul cod fiscal oamenii de afaceri ai Asociației Româno-Germane consideră că modificările introduse ”pe nepusă masă” la finele anului trecut îngreunează mult lumea afacerilor. ”Noi, oamenii de afaceri suntem cei care ar trebui să ne spunem punctul de vedere. Trebuie să ni se audă vocea. Propun să conlucrăm și cu alte asociații similare din țară, precum, cele din Sibiu sau Timișoara pentru că dacă suntem mai mulți atunci avem mult mai mari șanse ca să fim ascultați” a precizat omul de afaceri Silviu Zetea.

Un proiect interesant care le-a dat de gândit oamenilor de afaceri prezenți a fost acela referitor la calificarea angajaților pentru care pot fi accesate fonduri nerambursabile iar contribuția asociației nu ar fi decât de 2% din valoarea totală a proiectului. ”Este o oportunitate extrem de bună. Grupele trebuie să fie formate din cel puțin 14 persoane acre optează pentru aceeași meserie iar suma minimă care poate fi accesată este de 50.000 euro iar cea maximă de 500.000 euro. Este o oportunitate binevenită mai ales că aveți posibilitatea să dați mână de la mână pentru a contribui cu cei 2%” a precizat Tilibașa.

La finalul ședinței, membri Consiliului director al asociației au cerut oamenilor de afaceri prezenți că pot să vină cu propuneri pentru organizarea de acțiuni și evenimente pentru anul în curs. Până în prezent asociația are pe listă un număr de 21 de activități pentru anul în curs ”dar este loc și pentru mai multe” au precizat cei prezenți. Următoarea ședință va avea loc pe data de 6 martie, ora 18.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.