Greviştii de la Electrolux, scoşi în stradă la minus 26 grade!


Situaţie explozivă la Electrolux Satu Mare. După ce marţi, 7 februarie, în jurul orei 12:00, conducerea a anunţat că închide fabrica timp de trei zile, angajaţii aflaţi în grevă generală din data de 24 ianuarie, au fost nevoiţi să-şi continue protestul în stradă.

În dimineaţa zilei de miercuri, 8 februarie, angajaţii s-au prezentat la poarta fabricii şi, pentru că nu li s-a permis accesul în incintă, au fost nevoiţi să rămână în stradă la o temperatură de minus 26 grade Celsius, cât s-a înregistrat la Satu Mare în primele ore ale zilei.

Liderul sindical Sorin Faur afirmă că marţi, 7 februarie, directorul general Dietmar Blomer a fost cel care a anunţat, fără să precizeze motivele, că fabrica se va închide pentru trei zile, deşi, conform legii, în caz de grevă generală, angajaţii au dreptul să protesteze la locul de muncă.
În aceste condiţii şi în ciuda gerului pătrunzător, greviştii s-au adunat în faţa porţii, au făcut liste cu prezenţa, au scandat lozinci împotriva conducerii şi au declarat că sunt decişi să continue greva generală.

La un moment dat, la poarta fabricii şi-a făcut apariţia directorul de producţie, Kurti Ştefan, care face parte şi din comisia de negocieri. Acesta a dorit să afle de la reprezentanţii sindicatului de ce s-au adunat oamenii în faţa fabricii, dar a fost huiduit. În sprijinul greviştilor a venit omul de afaceri Vasile Lup, care le-a împărţit acestora ceai şi cafele fierbinţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.