”The pink of life” la Muzeul de Artă Satu Mare

Muzeul de Artă Satu Mare va găzdui vineri, 17 februarie, de la ora 18.00 vernisajul expoziției de pictură ”The pink of life”, semnată de Daniela Turcu. Evenimentul cultural este organizat de Galeria Art VO din Sibiu în colaborare cu Muzeul de Artă Satu Mare.

Daniela Turcu este un spirit cartezian. Își pune întrebări în genere social constituite, fluidizându-și sensul mai mult în favoarea societății decât împotriva ei, fără totuși să evite contextual o doză necesară de ironie.
Artista se află într-o situaţie aparent similară începuturilor anilor ’60 din Statele Unite, odată cu apariţia pop-artului, devenind un fel de ”activist” al societății civile urbane, stimulându-și creația plecând de la un motto de genul ”what kind of a different jungle is out there? … am I a part of this?”.

Arta Danielei Turcu nu dă răspunsuri, ci negociază cu privitorul stări, haotic relevate … ea … nemulţumește dar și purifică; fecundează dar și separă; ucide dar și înnoiește; visează dar și există … încercând să câștige încrederea prin contraste inteligent dirijate, încorporând realitatea la fel cum aceasta încorporează hiperrealul.
Expresia artistică dată de Daniela Turcu acestei confuzii universale, de pe un teritoriu unde iniţiativele sunt nelimitate, poate fi uneori incertă … dar această incertitudine poate fi punctul de start al unei noi ideologii sau cel puţin al unei noi soluţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.