La Electrolux, greviştii merg mai departe

După unele speranţe relative în privinţa găsirii unui numitor comun cu conducerea fabricii, cu prilejul discuţiilor de vineri, 4 februarie, angajaţii de la Electrolux Satu Mare au decis să continue greva generală declanşată în data de 24 ianuarie. Potrivit liderului sindical Sorin Faur, la discuţiile de vineri, sindicaliştii au prezentat conducerii fabricii disponibilitatea angajaţilor de-a renunţa la unele dintre prevederile contractului colectiv de muncă din 2011, cum ar fi primele de vacanţă şi de sărbători. Deoarece conducerea fabricii nu a fost de acord cu aceste propuneri şi, în plus, a anunţat că se intenţionează inclusiv sistarea salariilor compensatorii prevăzute în cazul disponibilizărilor, precum şi renunţarea de către angajaţi la pauza de masă de 30 minute, aceştia au decis să continue greva generală şi începând cu săptămâna viitoare.
Angajaţii de la Electrolux se află în grevă generală din 24 ianuarie, iar în 26, 27, respectiv 30 ianuarie au organizat marşuri şi mitinguri de protest.

6 Comentarii la "La Electrolux, greviştii merg mai departe"

 1. Epuranul informat &n   4 februarie 2012 at 12:45 am

  Epuranul informat – Sindicatul SAMUS suspectat de fiscala evaziune

  -Ati depasit limita bunului simt, in situatia in care lucrurile degenereaza si se constata ca puneti in pericol in mod manipulator si iresponsabil locurile de munca a peste 1000 de oameni voi solicita o ancheta din partea Curtii de Conturi, Directiei Generale a Finantelor Publice si Garzii Financiare. Solicit toate astea in calitate de sindicalist cotizant care are dreptul sa stie ce destinatie iau banii pe care ii da lunar si in calitate de cetatean roman platitor de impozite. Daca aveti noroc si institutiile nu se autosesizeaza in urma acestui anunt, in cazul in care situatia se escaladeaza vor fi depuse sesizari in scris, datate si stampilate , solicitari care vor avea un termen de raspuns legal. Noroc si intelepciune.

  Răspunde
 2. Epuranul informat &n   4 februarie 2012 at 12:48 am

  Răspunde
 3. augustin   4 februarie 2012 at 7:39 pm

  AI CURAJUL SA-TI DAI NUMELE SI SA VORBESTI IN FATA OAMENILOR SAU ESTI UNUL CA SI OAMENII PUTERI SA DESTABILEZE,ASA FAC SI SEFII LA ELECTROLUX CA SI MARIN,MARCUS,BALINT ETC.CEI SPUSI SUNT DE LA PRESA,CTC,MONTAJ TOTI CEFI LA COMPARTIMETELE 'PRESA'CTC'SI MONTAJ LA CARE LINGI?

  Răspunde
 4. augustin   4 februarie 2012 at 7:40 pm

  TOTUSI LUNI ASTEPT SA VORBESTI OAMENILOR

  Răspunde
 5. vasile   6 februarie 2012 at 10:38 am

  Parca e iarna

  Răspunde
 6. vasile   6 februarie 2012 at 10:42 am

  ce iarna

  Răspunde

Scrie un comentariu